Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia certificat covid

El TSJC autoritza ampliar l’ús del certificat covid als bars, restaurants, gimnasos i residències

Per 24 de novembre de 2021 a les 19:45 0 1696 Visites

La mesura entra en vigor aquest dijous a la mitjanit

El repunt de positius ha fet que el Govern hagi decidit ampliar l’ús del certificat covid a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha validat la masura que entra en vigor aquest dijous a la mtitjanit i té una durada inicial de 14 dies, és a dir, fins al 10 de desembre.

El passaport covid acredita que es disposa de la pauta vacunal completa contra la covid-19, que es disposa d’una prova diagnòstica negativa o que s’ha recuperat de la malaltia en els últims sis mesos. Fins ara només s’utilitzava per accedir a locals d’oci nocturn o a banquets amb balls.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que es tracta d’una mesura “per evitar noves restriccions”. També ha sostingut que “el Govern ha defensat que només s’ampliaria l’ús del certificat si la incidència amenaçava determinats sectors i activitats amb noves restriccions que obliguessin a fer limitacions d’aforament o modificar horaris o suspendre activitats. Tornem a ser en aquest punt”.

Aquest dimecres, la presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, Magda Campins, ha explicat que també han demanat que el passaport covid sigui obligatori a cinemes i teatres.

Per la seva banda, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha admès que estan “preocupats” perquè “fa tres setmanes que estem pujant en nombre de casos” i hi ha un increment d’ingressos als hospitals.

Aquesta darrera setmana s’han registrat més de 190 positius.

Fotografia: El passaport covid s’haurà d’utilitzar per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències [ACN]

Print Friendly, PDF & Email