Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
labustia violador jutjat

El ‘violador de Martorell’ reconeix els fets

Per 22 de març de 2019 a les 7:00 0 1121 Visites

Durant el judici no demana perdó i s’enfronta a una petició de pena de 70 anys de presó

L’anomenat violador de Martorell, Tomás Pardo Caro, ha reconegut aquest dimecres un nou cas de brutal agressió sexual a una víctima el 2016. En el judici, que s’ha fet a porta tancada a l’Audiència de Barcelona, l’acusat no s’ha volgut defensar però tampoc ha demostrat durant la vista el seu penediment ni ha demanat perdó a la víctima.

Tot i que la pena impedia arribar a un acord amb les acusacions, el judici s’ha celebrat de forma ràpida, però ni la fiscalia ni l’acusació particular han rebaixat la seva petició de 70 anys de presó per segrestar una dona a Igualada, i portar-la a Martorell on la va agredir, violar, gairebé matar, robar la targeta de crèdit i abandonar i amagar en un bosc.

Els fets van succeir quan Pardo gaudia del seu tercer permís penitenciari després de ser condemnat a més de 20 anys de presó el 2004 per uns fets similars del 2002.

L’acusació particular ha demanat fer el judici sense públic ni premsa, i el magistrat ho ha acceptat per preservar la intimitat de la víctima i que ningú conegués els detalls concrets de l’agressió. A les portes de l’Audiència s’han concentrat desenes de feministes, també homes, per reclamar al sistema judicial i penitenciari que protegeixi més les dones i no doni permisos penitenciaris als violadors reincidents.

Montse, la seva primera víctima el 2002, que no va ser violada perquè uns veïns la van ajudar quan ella es va resistir a entrar al cotxe de l’acusat, ha responsabilitzat de la nova agressió al sistema penitenciari i judicial, als quals ha criticat durament. De fet, ha lamentat que l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte no obri els caps de setmana i es derivi les víctimes als Mossos d’Esquadra, que sovint no tenen coneixement directe del cas.

L’advocada de l’acusat, Gemma Monera, ha explicat que el seu client li ha mostrat penediment en privat, però no l’ha expressat en públic, i que l’únic que ell vol és passar ràpid pàgina, no pensar-hi gaire ni defensar-se i complir els anys de presó que li toquin. Mariano Marín, de l’acusació particular, ha explicat que ells demanen 70 anys de presó com la fiscalia però una indemnització d’1,1 milions d’euros, i que consideren la Generalitat com a responsable civil subsidiària. Per això, aniran a la jurisdicció contenciosa-administrativa per reclamar aquests diners per mala praxi dels serveis penitenciaris.

Tomás Pardo va ser condemnat el 2005 a 26 anys de presó per intent d’homicidi, agressió sexual, dos robatoris amb violència i intimidació, i detenció il·legal, per atacar dues dones a Abrera i Martorell  el 2002. Després de ser-li denegat un permís penitenciari 13 cops, el juliol del 2016 va aconseguir el primer, sense oposició de la fiscalia. A l’octubre va aconseguir el tercer permís, de tres dies on va perpetrar l’atac a la víctima d’Igualada.

Font i foto: ccma.cat.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Martorell, Successos