Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Ana Alba alcaldessa Sant Andreu 3

L’elecció de la primera alcaldessa de Sant Andreu: les imatges, l’assistència i el resum de les intervencions

Per 1 d'agost de 2021 a les 13:00 0 733 Visites

El ministre Miquel Iceta, alcaldes i representants i electes de la comarca han estat presents com a públic en el Ple d’investidura

Dia històric a Sant Andreu. El dissabte 31 de juliol de 2021 ha estat el dia de l’elecció de la primera alcaldessa del municipi, Ana Alba, i del primer canvi en el càrrec en 26 anys després de la renúncia d’Enric Llorca.

Entre els assistents al Ple d’investidura al Teatre Núria Espert destaquen el primer secretari del PSC i ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; el primer secretari de la federació del Baix Llobregat, senador i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; i la diputada al Congrés, Sònia Guerra.

Entre els alcaldes, el de Martorell, Xavier Fonollosa; d’Esparreguera, Eduard Rivas; d’Abrera, Jesús Naharro, de Sant Esteve, Enric Carbonell; i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, a més d’altres càrrecs electes i representants de diversos col·lectius. En total, unes 150 persones van seguir de manera presencial el primer ple des de l’inici de la pandèmia.

La representació més nombrosa ha estat del PSC del Baix Llobregat. Des de la federació comarcal han celebrat que “Sant Andreu tingui la seva primera alcaldessa i que el municipi continuï sent socialista, perquè això vol dir que la ciutat seguirà sent transformada des d’una perspectiva progressista, ecologista, feminista i de proximitat”. També ha volgut agrair Enric Llorca, “la seva dedicació a la ciutat i recorda que la transformació que ha experimentat el municipi en les darreres dècades no s’entendria sense la seva enorme contribució”.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha dit que “l’Enric és un exemple molt clar del que és un servidor públic, ja que el seu únic objectiu al llarg d’aquests anys ha estat trobar solucions als problemes, dificultats i preocupacions dels seus veïns i veïnes”. També que Ana Alba farà “una excel·lent labor” i que “ja ho ha demostrat com a regidora”. Ha remarcat que “el lideratge d’Alba i el compromís i la implicació de la resta de l’equip de govern permetrà que Sant Andreu de la Barca segueixi tenint un executiu que escolti i doni resposta a les problemàtiques dels veïns i veïnes del municipi”.

Aquí el resum de les primeres paraules d’Ana Alba com a alcaldessa de Sant Andreu.

Aquí el resum de les intervencions del portaveus del grups municipals.

Aquí el Ple d’investidura d’Ana Alba.

Fotografies: Moments de la investidura d’Ana Alba, alcaldessa de Sant Andreu [Aj/PSC Baix Llobregat] / Vídeo: ACN

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: