Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia Correllengua Masquefa 10

Els actes centrals del Correllengua a Masquefa recorden M. Carme Junyent

Per 8 de juny de 2024 a les 13:00 0 212 Visites

L’esdeveniment està dedicat a la promoció de la llengua catalana

Masquefa ha acollit els actes centrals del Correllengua 2024, un esdeveniment que enguany s’ha dedicat a la masquefina M. Carme Junyent. Ha estat organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i l’Ajuntament de Masquefa i s’ha celebrat els dies 24 i 25 de maig. Durant aquests dies la iniciativa ha posat l’accent en la cultura popular, la història local i la promoció de la llengua catalana.

Més de dues-centes persones han participat en una desena d’actes als carrers, places i edificis de Masquefa, com el CRARC i l’Ajuntament. Tots aquests han destacat les diverses facetes de Junyent com a mestra, veïna i activista per la llengua.

Un dels destacats ha estat una visita guiada a càrrec de l’historiador local Joan Luna, que ha recorregut llocs emblemàtics de la vida de Junyent, com la seva casa natal al carrer Major i la plaça de Josep Maria Vila, on la masquefina moderava debats electorals i participava en activitats locals.

També ha estat protagonista la cultura popular amb una cercavila. Ha comptat amb la participació de la Colla de Diables de Masquefa Pixafocs i Cagaspurnes, de la Colla Gegantera de Masquefa i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, així com de la Colla de Gegants i Grallers de La Beguda Alta. A més, l’Esbart Mitjacana de La Beguda Alta ha fet una exhibició de balls tradicionals i la Coral l’Alzinar ha interpretat dues cançons.

La jornada ha conclòs amb la tradicional encesa de la Flama del Correllengua a càrrec del Club Excursionista Anoia i la lectura del Manifest per l’actor Esteve Roig. La Companyia Memory ha tancat l’acte amb l’obra humorística ‘Perdó’, que tracta la dificultat de mantenir el català en les converses.

L’Alzinar Societat Recreativa i Cultural, l’ANC de Masquefa, la Societat Recreativa Unió Begudenca i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) també han col·laborat en la jornada.

Fotografies: Actes centrals del Correllengua 2024 a Masquefa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Cultura, Masquefa