Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia pressupostos participatius infants Martorell (5)

Els alumnes de Martorell voten els Pressupostos Participatius dels Infants

Per 22 de maig de 2023 a les 7:00 0 474 Visites

És l’únic municipi de Catalunya que duu a terme aquesta iniciativa

Més de 600 alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell han votat el divendres al matí els Pressupostos Participatius dels Infants 2023. La jornada s’ha celebrat al Pavelló Esportiu Municipal i han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva.

Les 32 iniciatives que s’han dut a votació han estat proposades pels mateixos alumnes i seleccionades pel Consell d’Infants. Leiva ha assegurat que l’Ajuntament farà realitat la més votada.

Entre les propostes hi ha la instal·lació de lavabos públics als parcs grans del municipi, adaptar els camins escolars segurs per anar en bici o patinet, crear un espai de trobada per a infants en edat escolar, fer un parc d’aventura als arbres o millores a la piscina d’estiu, entre d’altres.

Fonollosa ha destacat que “som l’únic poble de Catalunya que duu a terme aquesta iniciativa que va sortir arran de reflexionar sobre les propostes que fèieu els més petits. Una d’aquestes és el tobogan que tenim a la piscina d’estiu, que va sortir d’una votació com aquesta. A més a més, heu vist com funciona la democràcia: els ciutadans som els que decidim allò que ens interessa”.

Per la seva banda, Leiva ha dit que “per a nosaltres és molt important que pugueu escollir entre les vostres propostes. Sigui quina sigui la guanyadora, la tirarem endavant amb molta il·lusió per tots vosaltres. Espero, personalment, que hàgiu gaudit molt del procés de preparació d’aquests Pressupostos Participatius”.

Fotografies: Votació dels Pressupostos Participatius dels Infants a Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Martorell, Societat