Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
La Bustia terrasa Olesa

Els bars i restaurants poden obrir fins a la mitjanit

Per 20 de maig de 2021 a les 21:10 0 992 Visites

El TSJC obliga a ampliar l’aforament a l’interior al 50% a partir d’aquest dijous

Els bars i restaurants poden obrir de 06 a 00h, ampliar l’aforament interior al 50%, ampliar a 6 el nombre de comensals per taula o més si són de la mateixa bombolla i restablir el consum en barra. Les flexibilitzacions d’aquestes mesures, que entren en vigor aquest dijous, arriben després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi acceptat les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d’Hostaleria.

La resolució ha estat aprovada per cinc dels nou magistrats de l’anomenada sala de discòrdia de la sala contenciosa-administrativa de l’alt tribunal català. Consideren que les mesures imposades són de caràcter “desproporcionat i arbitrari”, tot i que no poden permetre una obertura total perquè “la pandèmia no ha desaparegut”.

D’altra banda, el Procicat ha validat aquest dijous les mesures que va avançar divendres la consellera de Salut, Alba Vergés. Per tant, a partir del 24 de maig s’amplien a 10 persones les trobades socials i també s’amplien els aforaments en la cultura al 70% i en el sector del comerç, les instal·lacions esportives, les activitats recreatives i les universitats al 50%.

Fotografia: Una terrassa d’un establiment de restauració a Olesa [Arxiu La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: