Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia dispositiu rural Castellvi

Els Mossos alerten d’una estafa i duen a terme un dispositiu rural

Per 4 de febrer de 2021 a les 7:00 0 1181 Visites

Fan feines de prevenció coincidint amb la vacunació i les restriccions de la pandèmia

Els Mossos d’Esquadra han iniciat aquest diumenge 31 de gener un dispositiu especial en l’àmbit rural amb l’objectiu d’implementar les mesures de restricció de mobilitat actuals per la covid-19 i per garantir el compliment de la Llei d’accés al medi natural.

Els agents han detectat aquests últims caps de setmana un increment de persones amb motocicletes al medi natural i per aquest motiu intensificaran el control d’accés motoritzat en diferents zones rurals del Baix Llobregat Nord. El dispositiu compta amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, del Cos d’Agents Rurals i de les diferents Policies Locals del territori.

D’altra banda, alerten de diverses estafes relacionades amb la covid-19. El comissari Joan Carles Molinero ha explicat que hi ha persones que ofereixen “les vacunes, material sanitari com guants, mascaretes o EPI i neteja i desinfecció d’espais en centres d’atenció primària, centres de dia/residències de gent gran, o mèdics, hospitals, clíniques i altres centres socials”.

Els investigadors han conclòs que les trucades es fan des de telèfons estrangers, de Mèxic i Estats Units, es fan passar per persones del Departament de Salut i sol·liciten la transferència de diners mitjançant plataformes de pagament online. Coincidint amb la campanya de vacunació, les estafes han augmentat al desembre de 5 a 121. 

Els Mossos recorden que la vacunació és gratuïta i per tant no s’ha de fer cap pagament. Aconsellen desconfiar de trucades que ofereixin vacunes o material sanitari, que no es doni informació personal dels responsables del centre hospitalari i que en cas de ser víctima de l’estafa, es denunciï trucant al 112.

Fotografia: Dispositiu policial en un camí de Castellví [Mossos d’Esquadra]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: