Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia comerc fase 0 Martorell

Els municipis de l’àrea sanitària de Martorell passen a la fase 0,5

Per 16 de maig de 2020 a les 10:40 0 6561 Visites

Les trobades de familiars i amics fins a 10 persones han d’esperar, igual que bars, restaurants, terrasses o gimnasos que no podran obrir fins com a mínim el dia 25 de maig

Totes les poblacions que s’inclouen dins de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Llobregat Nord passen aquest dilluns a la fase 0 avançada o 0,5 de desescalada. Tot i que l’Alt Penedès i l’Anoia -i el Garraf- passen a la fase 1, hi ha excepcions com Gelida, Sant Llorenç i Masquefa. Aquests municipis pertanyen a l’ABS de Martorell que passen a la fase 0,5, com la resta de zones de les regions sanitàries metropolitanes nord i sud i de Barcelona.

La previsió és que tots els municipis de cobertura de La Bústia passin a la fase 1 el dilluns següent, 25 de maig. De moment en aquesta fase intermèdia que comença el dilluns dia 18, s’inclouen Martorell, Sant Andreu, Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Collbató, Castellví, Gelida i Masquefa. Una de les millores és que poden obrir els petits comerços -de menys de 400 m2- sense cita prèvia.

També es permet l’obertura dels centres educatius per treballs de neteja, desinfecció i d’administració. A les vetlles funeràries s’amplia la presència fins a 10 persones. Les biblioteques només poden donar servei de préstec de llibres i els serveis socials per l’atenció als col·lectius més vulnerables. Els museus i els centres de culte poden obrir amb un terç de l’aforament com a màxim. O els entrenaments individuals de professionals i federats s’autoritzen.

Hi ha activitats de la fase 1 que no es poden fer, per “extremar la prudència i garantir al màxim la seguretat de la població”, segons el departament de Salut de la Generalitat i que ha aprovat el govern espanyol. Així, han d’esperar l’obertura de terrasses de bars i restaurants -només és permès el menjar per emportar-, les trobades de fins a 10 persones dins d’un domicili, l’obertura dels gimnasos i la mobilitat entre municipis si no està justificat per motius laborals.

Les franges horàries per edats de les sortides al carrer -excepte Collbató i Castellví que no en tenien per ser municipis de menys de 5.000 habitants- són les mateixes que les de fins ara.

Fotografia: Cua de persones per entrar en un supermercat de Martorell, un dia de l’estat d’alarma [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: