Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024
Olesa - la bustia - dia de la dona

Els municipis posen en relleu el paper de la Dona pel 8 de març

Per 6 de març de 2020 a les 7:00 0 1047 Visites

Ajuntaments, entitats i dones programen un ventall d’activitats que reforcen la igualtat de gènere i criden a la participació de tothom

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona -el 8 de març- els municipis de la zona d’influència de La Bústia han programat un seguit d’activitats per posar en relleu el paper de les dones.

A Martorell, aquest divendres és prevista una visita comentada de l’exposició ‘Paraula de Dona’ al Muxart on hi participen Eva Fernández, Laia Sisteró, Jun Hi, Moli Molina i Mary Gomà. Dissabte es farà el recorregut ‘Martorell, femení plural’, a càrrec de la historiadora Gemma Jiménez i una mostra de curtmetratges dirigits per dones. Diumenge hi haurà la trobada de cultura popular i la lectura del manifest institucional.

Diumenge Sant Andreu farà una munió d’activitats familiars a la plaça Federico García Lorca: tallers de dibuixos, ballada de sardanes, lectura del manifest institucional i actuació de gòspel amb ‘Donant La Nota’, de Gelida.

A Olesa, dissabte tindrà lloc una marxa nocturna ‘Juntes som més fortes’ que promou el Col·lectiu Olesa Feminista (COF). Diumenge a partir de les 12h Judith Matas i Eva Fernández faran una intervenció artística davant de l’Estudi Original (davant de la biblioteca). També es farà una jornada esportiva en femení i la lectura del manifest institucional a la plaça Catalunya.

Esparreguera homenatjarà a les dones i treballadores de Can Sedó amb l’espectacle ‘Fins que el darrer toc de sirena us alliberi’ amb un projecció al Patronat Parroquial, divendres i dissabte. El mateix dissabte tindrà lloc a la segona Marxa nocturna feminista del Montserratí. I diumenge tindrà lloc la lectura del manifest institucional.

A Abrera, aquest divendres és l’acte institucional del Dia Internacional de la Dona a la Casa de Cultura. També l’entrega de premis del Concurs de relats feministes. I dissabte, la primera Cursa nocturna de la Dona. Sota el lema “Abrera, municipi feminista” durant tot el mes de març es podran gaudir de multitud d’actes i dues exposicions, a la Biblioteca i a la Casa de Cultura.

Sant Esteve ofereix divendres una sessió de taller de contes a càrrec de Núria Ortega; una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula ‘Aurora’ i un sopar de la dona al Casino. La Torrentera organitza a partit de les 19h un ‘Aquelarre feminista’ amb trobada a la Sala Domènech i Estapà. Dissabte hi haurà l’estrena de l’espectacle ‘Barcino, Ciudad de Leyenda’ del grup Amor al Artey. Diumenge és el torn d’una gimcana sorollosa i un concert vermut amb ‘Moop’ i ‘FineCinnamon’.

Collbató fa una doble activitat divendres: conferència i exposició al Casal de Cultura amb Assumpta Muset i un espectacle al Casinet a càrrec del Sobrino del Diablo. Dissabte hi haurà conta-contes amb perspectiva de gènere a la Biblioteca i diumenge, una caminada popular per la Dona sota el lema ‘Per un Collbató feminista’.

A Castellví, dissabte hi haurà una lectura de contes amb Clara-Tanit Arqué al Casal de la gent gran i el Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. Es llegirà el manifest institucional.

Gelida organitza dissabte la 3a jornada feminista de Ca la Llúcia amb un concert de Polaris i vermut per als assistents. S’inaugurarà l’exposició ‘Singulars’ i hi haurà una sessió de teatre ‘Això no és vida’ a càrrec de Les Escoles Gelida Teatre. Diumenge, el col·lectiu feminista Ca la Llúcia farà la lectura del seu manifest i, més tard, serà el torn del manifest institucional amb un concert vermut d’Ana Rosi i Marta Roma.

I Masquefa, diumenge, hi haurà un curs gratuït de defensa personal femenina, una masterclass de zumba, la lectura del manifest institucional i un concert vermut amb Henka.

Fotografia: La Torre del Rellotge d’Olesa s’ha il·luminat de color lila [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: