Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Esparreguera - La Bustia - Can Comelles

Els municipis prenen mesures preventives pel coronavirus

Per 10 de març de 2020 a les 16:25 0 3257 Visites

La majoria d’activitats se suspenen des d’aquest cap de setmana i de moment no s’ha detectat cap positiu de la malaltia en les 10 poblacions de difusió de La Bústia

Última actualització, 11 de març a les 22.35h:

Els municipis de la zona estan prenent mesures preventives de contenció i recomanacions davant el Coronavirus, seguint les comunicacions fetes pel Departament de Salut de la Generalitat.

Martorell decidirà entre demà i divendres si ajorna les activitats com la Marxa de la Primavera, prevista pel 22 de març, la Nit de l’Activitat Física i l’Esport del proper 3 d’abril i el Concurs de Cant Josep Palet d’aquest cap de setmana. L’Ajuntament martorellenc està aplicant les mesures de protecció dictades pel Departament de Salut de la Generalitat.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que no s’ha detectat cap positiu de la malaltia a l’Hospital ni al municipi i s’ha reunit, aquest dimecres al matí, amb el Departament de Recursos Humans de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, així com amb representants sindicals del Comitè de Seguretat i Salut per tal d’adoptar mesures preventives a totes les dependències municipals.

Entre d’altres mesures, “hem determinat instal·lar dispensadors de gel desinfectant a totes les dependències, habilitar sales específiques per fer reunions, suspendre les reunions fora de Barcelona i també aquelles que siguin multitudinàries”.

Sant Andreu ha activat el seu pla d’emergències, el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), que ha suspès les activitats que suposen la concentració de més de 100 persones. Altres mesures són l’elaboració de plans de contingència per als serveis de salut, seguretat i emergències, per als de subministraments bàsics i sanejament, i per a d’altres serveis imprescindibles per al funcionament del municipi.

L’alcalde Enric Llorca ha destacat que “cal fer una crida a la calma i a la tranquil·litat però hem d’estar preparats per poder actuar davant de qualsevol eventualitat”.

S’ha ajornat per exemple, la tercera edició del Festival Zero, que estava programat per aquest divendres i dissabte 13 i 14 de març al Teatre Núria Espert. El festival, impulsat per teatres en xarxa a cinc municipis de la demarcació de Barcelona, havia programat quatre representacions.

A Olesa, l’alcalde Miquel Riera ha convocat el Comitè Municipal d’Emergència. A part d’adoptar les mesures preventives anunciades per la Generalitat, l’Ajuntament anul·la les activitats dirigides a les persones més vulnerables, les de més de 65 anys i nadons. La resta, se seguiran els protocols establerts, com la limitació de l’aforament als edificis i instal·lacions municipals.

Les representacions de La Passió d’Olesa també queden ajornades, com a mínim les d’aquest diumenge i el següent, així com els assajos i altres activitats. Les entrades que s’hagin adquirit es podran canviar o demanar la devolució a través del correu info@lapassio.cat, el telèfon 93 778 10 09 o directament a la Secretaria de l’entitat.

Les restriccions a Esparreguera es focalitzen a la residència Can Comelles que inclouen no visitar als avis i àvies en cas de tenir febre o grip, la suspensió de les excursions i la cancel·lació de les visites de grups d’alumnes al centre. El consistori es posarà en contacte amb les famílies de totes les persones usuàries de la residència i el centre de dia. Es limitarà el nombre de visites de familiars. La prioritat és protegir un dels grups de població més vulnerables.

S’ha suspès el mercat ambulant del dijous o el ‘FestaVal’, la festa solidària dels valors prevista per dissabte 14 de març, entre altres activitats i mesures. La Passió d’Esparreguera confirma que ajorna la representació de diumenge. El públic que tingui entrada ha de contactar-hi al 93 777 15 87 o espectacle@lapassio.net i que comunicaran quan es podran reprendre.

Abrera ajorna diverses activitats que estaven programades fins al 18 de març, especialment les adreçades a col·lectius com la Gent Gran o les que es realitzen a l’aire lliure. L’alcalde Jesús Naharro ha dit que “tots els departaments de l’Ajuntament estem valorant i seguim atents les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat, del Ministeri de Salut i informarem de forma immediata a la ciutadania de qualsevol novetat”. 

Sant Esteve ha ajornat la cursa solidària Corre en Gran a l’octubre, que de fet, ha estat la primera activitat afectada de la zona. L’Ajuntament ha suspès o ajornat, seguint les indicacions de Salut, les activitats previstes durant els pròxims 15 dies i l’activitat esportiva es farà a porta tancada. Per exemple, l’acte dels Tres Tombs que estava previst per aquest diumenge no es farà.

Tanca el Casal de la Gent Gran i es mantenen les restriccions d’accés a Can Serra. Ho recull el ban que ha signat fa una estona l’alcalde Enric Carbonell seguint els criteris del Pla PROCICAT en fase d’alerta de la Generalitat.

En el cas de Collbató, l’alcalde Miquel Solà està esperant que “el Govern concreti més per poder prendre les decisions oportunes” i no confirma quan les prendrà i si suspendrà o no el mercat ambulant del diumenge.

Castellví ha suspès de forma preventiva durant les pròximes setmanes les activitats previstes al municipi. A més el Casal de la gent gran del nucli antic i el Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina romandran tancats.

A Gelida han suspès l’activitat prevista per aquest dijous ‘A cent cap als 100’, una sortida de la gent gran a Bigues i Riells.

Masquefa ha suspès FiraFutur, l’aparador en el qual els joves tenen l’oportunitat d’orientar el seu futur acadèmic i professional que s’havia de celebrar aquest dijous.

Tots els Ajuntaments han difós les recomanacions de prevenció i informació sobre el Coronavirus.

Totes les mesures estan subjectes a l’evolució de la situació i en qualsevol moment poden ser modificades o ampliades, tal com ha informat el Departament de Salut.

Seguirem actualitzant la informació.

Fotografia: Les visites a la residència Can Comelles estan restringides [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: