Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia Tres Tombs Agrupacio Sant Antoni Abat Esparreguera 2022 Foto Jordi Pinyol

Els Tres Tombs d’Esparreguera canvien de data per a mitjans de febrer

Per 23 de gener de 2023 a les 7:00 0 1250 Visites

Enguany la festa tradicional celebra el seu 180è aniversari i aplica un Protocol de benestar animal

Els tradicionals Tres Tombs d’Esparreguera, que enguany celebren el seu 180è aniversari, tindran lloc el diumenge 19 de febrer. Tradicionalment s’ha celebrat a finals de gener, però aquest cop s’ha modificat la data per la coincidència amb la celebració de la festa en altres municipis i la dificultat associada de llogar carruatges i cavalls.

Joan Mas Martí, president de l’Agrupació de Sant Antoni Abat d’Esparreguera, ha comentat que “el canvi de data ha estat una decisió molt difícil de prendre, però ha estat consensuada entre l’Ajuntament i l’Agrupació i nomes afectarà a la celebració d’enguany”.

No obstant això, en els actes previs a la programació de les Festes de Sant Antoni Abat hi ha hagut la missa en honor al sant, el repartiment del panet i la recuperació de la tradicional passejada amb les banderes. Aquests actes s’han celebrat el dissabte 21 de gener.

Els actes continuaran el dissabte 18 de febrer amb el lliurament dels tortells de Sant Antoni a la Residència Municipal Can Comelles i el concert gratuït de la Big Band Bum de l’Escola Municipal de Les Arts a l’auditori de l’escola El Puig.

L’acte central serà el diumenge 19 de febrer a les 12h amb els Tres Tombs i el tradicional recorregut encapçalat per la Banda de Música d’Esparreguera i seguits pel carruatge de Sant Antoni, la Bandera i els Abanderats, així com un centenar d’amazones i genets i una trentena de carruatges.

Prèviament, hi haurà l’esmorzar dels traginers i la concentració de les cavalleries al carrer del Bruc. A més, en aquesta edició també es farà un concurs de dibuix escolar i dos de fotografia sobre els Tres Tombs d’Esparreguera, un d’ells amb la col·laboració de l’AFE. Les bases de participació es poden consultar a través del compte d’Instagram @santantoniesparreguera.

Nou Protocol de benestar animal

Una de les novetats d’enguany és que es començarà a aplicar el Protocol de benestar animal, seguretat i reglament d’ordre de les cavalcades i passades de la Federació Catalana dels Tres Tombs. Aquest implica alguns canvis en l’organització de l’acte, com per exemple la necessitat de realitzar una inscripció prèvia per als carros, carruatges o cavalls muntats que vulguin participar en la festa. A més, una persona veterinària revisarà els cavalls per comprovar que tenen els papers en ordre i que no presenten ferides ni malalties.

 

Fotografia de portada: Els Tres Tombs d’Esparreguera l’any 2022 [Jordi Vinyol]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Esparreguera