Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia aparcament FGC Martorell 8

En marxa el nou aparcament a l’estació de Martorell Central amb preus d’1,7 euros al dia i dues hores gratuïtes pels veïns

Per 20 de juny de 2024 a les 17:00 0 900 Visites

A partir d’aquest divendres 21 de juny l’aparcament oferirà més de 300 places amb diverses tarifes de vehicles en rotació per minut o al mes per promoure l’ús del transport públic

El nou aparcament d’enllaç a l’estació de Martorell Central de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ubicat al costat de l’estació de FGC i de Renfe es posa en marxa aquest divendres 21 de juny. El president de FGC, Toni Segarra; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; i el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità, Manuel Valdés, han visitat aquest dijous el nou ‘park&ride’ que s’ha construït al costat d’aquesta estació de la línia Llobregat-Anoia.

Té una capacitat per a 333 vehicles i gairebé triplica les places que tenia l’antic pàrquing a l’aire lliure ubicat a la mateixa zona. S’ha construït en un solar de 1.500 metres quadrats i disposa de carregadors per a vehicles elèctrics. També compta amb un espai segur i tancat per a bicicletes i disposa de càmeres de circuit intern i control d’accessos i un servei de vigilància i atenció 24 hores els set dies de la setmana.

Les rampes de circulació de l’aparcament s’ubiquen als extrems i garanteixen la doble circulació. El nucli de comunicació vertical, amb ascensor i escales, se situa a la part central. Dona accés a totes les planes.

 

Preus, dues hores gratuïtes pels veïns i foment de l’ús del transport públic

Els preus de les places són els següents: per als usuaris del transport públic, 1,7 euros al dia; i per als veïns, el lloguer o pupil·latge d’una plaça serà de 58,63 euros al mes. Per als vehicles en rotació, la tarifa serà de 0,0408 euros el minut i, fruit d’un conveni signat per Ferrocarrils i l’Ajuntament de Martorell, els veïns podran estacionar gratuïtament durant les dues primeres hores.

El president de FGC, Toni Segarra, ha dit que amb la posada en marxa d’aquest aparcament “potenciem la intermodalitat, promovem l’ús del transport i facilitem que persones que feien tot el trajecte amb cotxe optin, a partir d’ara, per fer-ne més amb tren”. També ha dit que aquesta actuació evidencia “la nostra ferma i decidida contribució a una mobilitat sostenible que elimini vehicles de la carretera i redueixi així les emissions de gastos amb efecte hivernacle”.

L’alcade, Xavier Fonollosa, ha comentat que el park&ride “és un pas més per seguir avançant cap a una mobilitat sostenible, segura i accessible. Aquest aparcament dissuasiu amb més de 300 places fomentarà l’ús del transport públic entre les persones que s’hagin de desplaçar per la regió metropolitana de Barcelona. A més, gràcies a la bona col·laboració entre l’Ajuntament de Martorell i FGC, hem signat un conveni perquè les dues primeres hores d’ús de l’aparcament siguin gratuïtes per als veïns i veïnes de Martorell”.

El director general de l’ATM, Manuel Valdés ha destacat que “els aparcaments d’enllaç de gran capacitat com el de Martorell, on s’hi poden estacionar tot tipus de vehicles, permeten que la mobilitat sostenible cada vegada estigui a l’abast de més gent. L’aposta conjunta per millorar l’oferta de transport públic està donant fruits, i situa també als park&ride com a infraestructura clau per fer més eficient la distribució de mercaderies”.

El nou aparcament ‘park&ride’ a l’estació de Martorell Central serà un dels més grans de Catalunya amb més de 300 places.

Fotografies: Nou aparcament d’enllaç a Martorell Central [La Bústia / FGC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat