Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia MRPark atraccions infantils Martorell

Es permeten les revetlles i s’amplien aforaments a comerços, gimnasos i parcs d’atraccions

Per 3 de juny de 2021 a les 7:00 0 2230 Visites

La restauració i la cultura poden obrir fins a la una de la matinada i es permeten més persones a comerços, gimnasos i parcs d’atraccions s’incrementen

Actualització 4 de juny:

El Procicat ha aprovat ampliar del 50 al 70% l’aforament en congressos, convencions, actes religiosos i cerimònies civils a partir d’aquest dilluns. A més, el Govern permetrà les activitats de les festes majors i revetlles, que fins ara estaven suspeses per evitar aglomeracions, sempre que es compleixi l’aforament.

També ha anunciat que es podran fer actes de graduació d’estudiants universitaris en les mateixes condicions que les activitats culturals, és a dir, amb el 70% de l’aforament, asseguts i amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb ventilació reforçada.

Aquestes mesures se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres com l’ampliació de l’horari de restauració i l’augment de l’aforament en gimnasos, comerços i actes esportius.

 

Notícia 3 de juny:

El Procicat ha anunciat aquest dimecres noves flexibilitzacions en les mesures per evitar la propagació de la covid-19. La més destacada és que a partir d’aquest divendres 4 de juny la restauració, la cultura i les botigues de conveniència podran obrir fins a la una de la matinada.

A més, podrà obrir la restauració ubicada a l’interior d’equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cinema.

També s’ampliarà l’aforament al comerç i gimnasos, que passa del 50 al 70%, i en activitats culturals i esportives a l’aire lliure, on es permetrà un 20% de l’ocupació en recintes amb capacitat per més de 15.000 persones.

Per últim, s’incrementarà del 30 al 50% l’aforament a parcs i fires d’atraccions i es permetrà el consum d’aliments i begudes en espais públics habilitats, com àrees de lleure, de descans o de pícnic, sempre que es reuneixin un màxim de 10 persones.

Aquestes mesures estaran en vigor fins el dia 7 de juny, quan hi haurà una nova resolució amb vigència fins el 14 i que incorporarà també les mesures que afecten els drets fonamentals que han de passar pel TSJC.

S’inicia la vacunació per a persones de 45 a 49 anys

Salut ha informat també que les persones que tenen d’entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se contra la covid-19 a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Per a la franja de 40 a 49 anys els podran posar de Pfizer/BioNTech, Moderna o Janssen.

Mentrestant, es continuarà també amb la franja d’entre 50 i 59 anys, així com l’administració de les segones dosis als col·lectius essencials menors de 60 anys.

Fotografia: L’empresa martorellenca MR Park ha muntat un parell d’atraccions a la plaça Mare Caterina [MR Park]

Print Friendly, PDF & Email