Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia Debat Constituent Martorell (1)

Es presenta un Debat Constituent a Martorell

Per 26 d'octubre de 2021 a les 12:00 0 422 Visites

A través d’un procés participatiu es volen establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya

L’Auditori de Martorell ha acollit aquest divendres el Debat Constituent, un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. El resultat d’aquest procés es traslladarà a les forces polítiques. L’acte ha estat organitzat per la coordinadora d’Enteses del Baix Llobregat i té el suport de l’ANC de Martorell.

El Debat Constituent es desenvolupa en tres fases. En la primera, que es preveu que finalitzi el 31 de desembre, s’estan consolidant les Enteses Territorials com a plataformes d’entitats que dinamitzen el projecte en cada territori i s’han celebrat 7 Jornades Formatives en set ciutats diferents.

A partir del mes de gener i durant 6 mesos s’entrarà en la fase de Debats Ciutadans Participatius, en la qual tothom podrà expressar la seva opinió a través d’un formulari de preguntes. Un cop acabada la fase participativa es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats, aprovarà les propostes i decidirà el procediment per a presentar-les al Parlament de Catalunya.

El coordinador comarcal de les Enteses, Francesc Sánchez, ha avançat que els debats ciutadans participatius “conté 144 preguntes, repartides en 7 àmbits diferents, per a que la gent tingui l’oportunitat de definir quina seria la Constitució que voldria”. Es podrà fer a partir d’entrar i registrar-se com a usuari de l’App del Debat.

Alguns dels temes que es poden votar són sobre el model d’estat; llengua; drets; organització de poder; organització territorial; model econòmic; política fiscal, financera i de treball; territori; recursos naturals; empresa; o defensa, seguretat i protecció.

L’organització apel·la a la màxima participació, “sigui independentista o no” per assolir la màxima pluralitat en escollir un model d’estat.

Fotografies: Presentació del Debat Constituent a Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Martorell, Societat