Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia presentacio Festa Major Esparreguera 2

Esparreguera celebra la Festa Major d’Hivern amb música, cultura popular i la incorporació d’un nou capgròs

Per 6 de febrer de 2024 a les 14:00 0 419 Visites

Del 9 al 12 de febrer amb una trentena d’activitats i la participació activa d’entitats com els Castellers que fan 30 anys o els Gegants que organitzen la primera trobada de Gegantons i estrenen un ‘Groucho Marx’

Esparreguera celebra del 9 al 12 de febrer la Festa Major d’Hivern en honor a la seva patrona, Santa Eulàlia, amb una trentena d’activitats. Aquest dimarts al matí s’ha presentat la programació a la Sala de Plens municipal.

L’alcalde Eduard Rivas ha destacat que l’impuls de la festa és de l’Ajuntament “però tenim la sort de tenir entitats que fan que tinguin un protagonisme extra i una presència més local”. Rivas espera “que puguem gaudir d’aquests dies de festa, tot i que sembla que anuncien pluja, que fa molta falta, i que aquest any ens coincideix amb les festivitats de Carnaval”. També ha avançat que el cicle festiu continuarà amb la FiraPassió a principis de març.

El regidor de Cultura Juan Jurado ha destacat que la Festa Major d’Hivern és “una celebració que, a diferència d’altres, no fa tants anys que vam recuperar. Té un format que vol recordar com havia estat la festa antigament, però que cada any intentem que creixi i que arribi a més ciutadania”. Per aquest motiu, el pressupost també ha augmentat: l’any 2019 era de 6.000 euros i aquest 2024 és de 40.000 euros. “Hem volgut fer una aposta forta a nivell cultural i festiu”, ha dit el regidor.

En representació dels Castellers d’Esparreguera, Arnau Bisbal, ha parlat del 30è aniversari que celebra aquest any l’entitat. Per celebrar l’efemèride, han creat una comissió per organitzar activitats i sortides per donar-se a conèixer.

Bisbal ha avançat que a Esparreguera faran “la tercera edició de la Festa Castellera i la creació d’un mural de grans dimensions, tot i que encara queda concretar on es farà. També ens han donat l’oportunitat de poder fer l’Assemblea General de les Colles Castelleres de Catalunya a Esparreguera i volem organitzar una cursa de muntanya on estaran totes les colles convidades”. A més, faran una sortida fora de Catalunya.

També ha recordat que la colla té nova samarreta i dessuadora amb el nou logotip i que en aquesta Festa Major faran una cercavila, un pilar al campanar i una actuació a la plaça de l’Església.

El president dels Gegants d’Esparreguera, Xavi Miró, ha explicat una de les novetats de la Festa Major d’enguany: la primera trobada de Gegantons. “Esperem que sigui un acte molt participatiu, que està pensat pels joves de la colla. Hem convidat a les escoles del municipi i també una de fora, els veïns de Collbató”.

Miró també ha donat una exclusiva: “Una família d’Esparreguera ens ha donat un capgròs a la colla, un Groucho Marx, i per tant ampliem la família. És una donació d’un particular i estem molt agraïts a la Carme Paltor i la seva família. Estem molt contents perquè iniciatives com aquestes ens agraden molt”. És l’entitat de cultura popular més antiga del municipi que aquest 2024 fa 32 anys i organitza la 30a trobada Gegantera a Esparreguera.

 

Més informació sobre la programació

L’inici de la festa Major serà el divendres a les 19h amb la tronada a càrrec de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera (Fede), que tindrà lloc a la plaça de Santa Eulàlia. A continuació, es farà l’encesa del fogueró de Santa Eulàlia, que enguany anirà a càrrec de Joan Llort, en reconeixement a la seva dedicació per la preservació i divulgació del patrimoni cultural del municipi.

El plat fort de la festa serà la música, amb els concerts del grup de versions Dalton Bang, la banda de reggae pop en català Pepet i Marieta, la cantaora esparreguerina Laura Santos, l’espectacle familiar de Rikus i el tradicional concert de la Banda de Música d’Esparreguera.

També tindrà protagonisme la cultura popular amb una de les novetats d’enguany: la primera Trobada de Gegantons. Igualment, es farà la tradicional cercavila, les actuacions de les diferents colles de la Fede o la segona Trobada de Gitanetes Montserratines.

En aquesta Festa Major també es posarà en valor el patrimoni local amb les visites guiades al Museu de la Colònia Sedó i al taller de Ceràmiques Sedó. A més, es recuperen les visites guiades teatralitzades a l’Ajuntament de la mà de LALTRE Col·lectiu.

Aquí es pot consultar tota la programació de la Festa Major d’Hivern d’Esparreguera.

 

Fotografies: Roda de premsa de presentació de la Festa Major d’Hivern d’Esparreguera. D’esquerra a dreta: Arnau Bisbal, membre dels Castellers d’Esparreguera; Juan Jurado; Eduard Rivas; Xavi Miró, president del Gegants d’Esparreguera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Esparreguera