Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia piscina estiu Esparreguera

Esparreguera és el primer municipi a anunciar que la piscina municipal d’estiu obrirà com a refugi climàtic

Per 18 d'abril de 2024 a les 18:00 0 716 Visites

La Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità veuen ingestionable que la decisió d’obrir les piscines privades recaigui en els ajuntaments i propietaris d’aquestes

Esparreguera ha estat el primer dels municipis de difusió de La Bústia a anunciar que obrirà la piscina d’estiu com a refugi climàtic. Si bé totes les piscines municipals ho van ser l’any passat, per aquest estiu no estava clar pels canvis i les negociacions dels últims dies pel pla especial de sequera. El nou decret llei de mesures urgents que la Generalitat ha aprovat dimarts possibilita l’obertura de piscines públiques i privades sempre que siguin declarades com a refugi climàtic.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat en declaracions a l’emissora municipal que “obrirem la piscina municipal d’estiu, ja sigui com a refugi climàtic o sota qualsevol altra denominació que permeti la normativa, perquè hem de poder comptabilitzar la situació de sequera amb la salut dels veïns i veïnes de la vila“. La piscina municipal d’estiu és un dels tres refugis climàtics del municipi, juntament amb la Biblioteca Municipal l’Ateneu i el Centre Dual.

Rivas, com a president de la Federació de Municipis de Catalunya, ha format part de les negociacions amb la Generalitat per abordar la modificació del pla especial de sequera.

Des d’aquest organisme conclouen que “els objectius fixats pels municipis en la negociació amb el govern català s’han assolit, tant la reducció de les sancions als ajuntaments, que considerem que són injustes, com l’obertura de piscines públiques a la ciutadania com a refugi climàtic, però no estem d’acord amb què el control sobre l’obertura de les piscines privades hagi de recaure en els ajuntaments“, ha explicat l’alcalde d’Esparreguera.

Tant la FMC com l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità consideren ingestionable que les comunitats de propietaris i les piscines privades es converteixin en refugis climàtics a canvi que la ciutadania hi pugui entrar. Opinen que és passar la pressió de la decisió als ajuntaments i als propietaris d’aquestes en un marc de poca claredat i poca seguretat jurídica. Per aquest motiu, creuen que és una decisió que ha de recaure en la Generalitat.

Fotografia: La piscina d’estiu d’Esparreguera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat