Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
Labustia-delegada-govern

Esparreguera explica a la delegada del Govern central que no vol 5 carrils a l’A-2

Per 27 de febrer de 2019 a les 17:00 0 790 Visites

Cunillera s’ha mostrat receptiva a les demandes, segons l’Ajuntament

La delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, ha ofert suport institucional i el seu compromís de col·laboració amb els principals reptes territorials, d’infraestructures i de patrimoni d’Esparreguera.

Cunillera ha visitat l’Ajuntament d’Esparreguera, l’entorn industrial de la Colònia Sedó i la posició del consistori en relació al projecte d’ampliació de l’autovia A-2 i el Pla de la Ròtula Martorell-Abrera. La trobada ha comptat també amb una reunió de contacte amb representants d’ÀuriaFil, que han explicat la situació i l’activitat d’aquest centre especial de treball situat en el municipi.

En reunió de treball, l’alcalde Eduard Rivas ha explicat quines són les esmenes i al·legacions que l’Ajuntament d’Esparreguera ha presentat al Ministeri de Foment en relació al projecte d’ampliació de l’A-2 i del PDU de la Ròtula Martorell-Abrera. Rivas ha apel·lat a “fer política des del sentit comú per a fer el traçat de l’autovia més segur” assegurant al mateix temps que “no és justificable un projecte que ampliï la via de 2 a 5 carrils per sentit de circulació”. La delegada del Govern, al seu torn, ha mostrat predisposició per escoltar les necessitats reals dels municipis i ha recordat que abans d’executar aquest projecte “cal estudiar com impacta al trànsit per l’autovia A-2 la finalització de les concessions a les autopistes catalanes”.

Pel que fa al PDU de la Ròtula Martorell-Abrera, la delegada del Govern a Catalunya ha manifestat que “les converses avancen ara pel bon camí i es detecta la voluntat que aquest pla director sigui una realitat”. Tot i les esmenes presentades, l’alcalde d’Esparreguera ha coincidit a dir que “ara es donen unes condicions de diàleg propícies que cal aprofitar” i ha subratllat que “si bé l’impuls del projecte és de la Generalitat, cal un compromís i una visió compartida entre totes les administracions de quin mapa d’infraestructures volem per al país”.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Política