Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
labustia-parc-rural

Esparreguera rebutja integrar-se al Parc Rural de Montserrat

Per 18 de febrer de 2019 a les 7:00 0 1152 Visites

La proposta no assoleix la majoria de vots per un informe desfavorable del secretari

El ple de l’Ajuntament d’Esparreguera no formarà part del Parc Rural del Montserrat un cop rebutjats els estatuts de l’entitat, ja que un informe desfavorable del secretari municipal que planteja dubtes sobre els estatuts i la forma jurídica de l’associació, ha provocat que PSC i ICV votessin a favor, la CUP, el PDeCAT i ERC s’abstinguessin en la votació i el PP i Ciutadans hi votessin en contra.

El Parc Rural es va impulsar l’any 2006 entre els ajuntaments de Collbató. Olesa, Esparreguera i El Bruc. L’any 2016 es va recuperar la iniciativa amb la integració de fins a 11 ajuntaments i va ser el 2018, després d’un llarg procés quan amb el suport juridic de la Diputació de Barcelona es va signar el primer manifest.

Un cop encarrilat el projecte amb moltes reunions dels representants del govern de cada consistori, els ajuntaments d’Olesa, Abrera o Collbató ja han ratificat els estatuts i en les properes setmanes es veurà del total de 16 pobles participants, el que s’hi acullen i els que els rebutgen.

Print Friendly, PDF & Email