Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bústia Tres Tombs Esparreguera

Esparreguera recupera la programació dels Tres Tombs

Per 16 de gener de 2022 a les 7:00 0 3553 Visites

Els actes de les festes de Sant Antoni Abat inclouen un concert de la ‘Big Band Bum’ de l’Escola Municipal de Música i Dansa del municipi

El cap de setmana 29 i 30 de gener Esparreguera celebra els Tres Tombs. L’any passat la pandèmia només va permetre fer dues activitats simbòliques, però aquesta vegada, tot i les restriccions, l’entitat ha preparat una programació més extensa per mantenir la benedicció per protegir els animals, el record i la tradició de la festa.

Aquest dilluns 17 de gener se celebra Sant Antoni Abat, diada del patró dels animals de peu rodó, i s’oficiarà una missa en el seu honor. Serà a la Parròquia de Santa Eulàlia a les 19.30h.

Els actes principals començaran dissabte 29 amb el traspàs de la bandera, l’entrega de tortells a la residència d’avis, el concert amb la ‘Big Band Bum’ de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera i la missa dels difunts de l’agrupació.

Finalitzaran diumenge 30 amb l’esmorzar dels traginers, la concentració de les cavalleries i els tradicionals Tres Tombs d’Esparreguera. Estan encapçalats per la Banda d’Esparreguera i seguit pel carruatge de Sant Antoni, la Bandera i els abanderats, un seguit de genets, cavalls, amazones vinguts d’arreu de la comarca i carruatges. La festa està organitzada per l’Agrupació de Sant Antoni Abat d’Esparreguera i amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Aquí es pot consultar tot el programa de Festes de Sant Antoni Abat 2022 d’Esparreguera.

Fotografia: Els Tres Tombs d’Esparreguera l’any 2019 [Joan Tejedor]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: