Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia Tres Tombs Martorell

Esparreguera suspèn els Tres Tombs i Martorell els celebra sense animals per primera vegada en la història

Per 15 de gener de 2021 a les 7:00 0 755 Visites

Primeres celebracions de Carnestoltes cancel·lades

Martorell ha celebrat aquest diumenge la festivitat dels Tres Tombs, organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat. A causa de la pandèmia s’ha hagut d’adaptar en un format més reduït i exclusiu per als socis de l’entitat.

Només s’ha festejat durant un dia, en comptes de tres com és habitual, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. Els 190 assistents han gaudit d’un concert de la cobla La Principal de la Bisbal.

El fet més rellevant ha estat que, per primera vegada en la història del municipi, no ha participat cap animal i no s’han fet els tres tombs tradicionals que finalitzaven a la plaça de l’Església amb la benedicció de les bèsties.

 

A Esparreguera, els Tres Tombs s’havien de celebrar el 31 de gener, però l’Ajuntament ha decidit suspendre la festivitat després de l’augment de contagis en els últims dies i les darreres restriccions aprovades.

No obstant això, l’Agrupació Sant Antoni Abat ha organitzat dues exhibicions que es podran veure del 16 al 22 de gener: una exposició dels tres carruatges del conte de la Blancaneus, preparada al vestíbul del Teatre de La Passió, i una mostra de guarniments de cavalls i materials vinculats amb la festa, situada a l’establiment situat al carrer Cavallers número 55. Durant el cap de setmana també hi haurà dues misses en commemoració de Sant Antoni Abat.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Esparreguera ha decidit també suspendre la celebració de Carnestoltes, que havia de tenir lloc el 19 i 20 de febrer, per evitar aglomeracions. La regidoria de Cultura treballa en la redefinició de la Festa Major d’Hivern, que se celebrarà del 12 al 14 de febrer amb una programació adaptada a la situació.

Fotografies: Concert de la cobla La Principal de la Bisbal i acte final en els Tres Tombs de Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera, Martorell