Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia cameres de videovigilancia

Esparreguera també s’apunta a les càmeres de videovigilància

Per 4 de novembre de 2023 a les 17:00 0 403 Visites

Instal·larà 17 punts de control als accessos al municipi i a les entrades i sortides de l’illa de vianants

Esparreguera comptarà pròximament amb 17 càmeres de videovigilància en 9 espais del municipi. Està previst que la instal·lació comenci aquest dilluns 6 de novembre i finalitzi a mitjans de desembre, tot i que no es posaran en funcionament fins a mitjans de l’any que ve.

També hi ha càmeres de videovigilància a municipis com Martorell, Sant Andreu, Olesa, Sant Esteve, Collbató i Gelida.

A Esparreguera hi haurà 9 punts de control que se situaran a tots els accessos del municipi per detectar els vehicles que entrin o surtin i estiguin relacionats amb algun fet delictiu. Els altres 8 punts de control se situaran a les entrades i sortides de l’illa de vianants. En aquest cas, la seva funció serà la gestió del trànsit, ja que aniran amb lectura de matrícules.

Els treballs d’instal·lació van a càrrec de l’empresa Alphanet, l’adjudicatària del concurs, que farà el manteniment de les càmeres durant 5 anys. El cost total del contracte és 206.147 euros, iva inclòs, i s’ha finançat amb romanents de tresoreria.

L’alcalde Eduard Rivas ha dit que les càmeres als accessos permetran “proporcionar més seguretat a tota la vila i, sobretot, als barris de Can Rial i Mas d’en Gall”. Pel que fa a les del nucli urbà, ha destacat que l’objectiu és “fer que els veïns i veïnes tornin a ser l’epicentre d’una illa que, com el seu nom diu, és de vianants, i no pot ser en cap cas que el trànsit rodat i altres elements siguin el que hi imperi”.

Abans de posar-se en funcionament, les càmeres passaran un període de proves. Alhora, el consistori treballarà en els criteris de la gestió dels punts de control i en el reglament per a definir els usos de l’illa de vianants.

Rivas ha explicat que “primer hem de consensuar els usos de l’illa amb tots els agents implicats, veïnat, comerços i escoles, però tenim clar que la prioritat ha de ser la ciutadania i garantir uns elements de seguretat perquè les persones hi puguin passejar amb tranquil·litat i sense perill.

 

Martorell instal·la càmeres de vigilància.

Sant Andreu inverteix més de 400.000 euros en càmeres de videovigilància.

Olesa també instal·la càmeres de vigilància.

Sant Esteve posa en funcionament càmeres de videovigilància.

Collbató posa càmeres.

Fotografia: Les càmeres de videovigilància s’instal·laran als accessos d’Esparreguera i a les entrades i sortides de l’illa de vianants [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat