Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
Abrera - La Bustia - Seat

Faurecia presenta un ERTO pel coronavirus

Per 22 de març de 2020 a les 7:00 0 1214 Visites

Afecta a un màxim de 311 treballadors de la planta que la multinacional francesa té a Abrera

La direcció de Faurecia, amb una planta a Abrera, ha acordat amb el comitè d’empresa un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per un màxim de 311 treballadors. És fruit de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

L’acord, segons els sindicats, és per un període de 35 dies, si bé és prorrogable atenent com evolucioni la pandèmia. Els afectats cobraran el 85% del salari brut.

De l’ERTO en quedaran fora aquelles persones en situació de prejubilació. I el personal que no es veiés afectat per aquest ERTO no podrà percebre més del 90% del sou. L’aplicació de l’ERTO serà retroactiva des del 16 de març.

Des del comitè d’empresa s’assegura que l’ERTO s’ha justificat per força major provocada per la paràlisi de la planta de Seat a Martorell, un dels principals clients, a causa de la crisi del coronavirus.

Així, Faurecia va haver d’aturar la seva producció el 16 de març passat després de parar Seat. Si bé la planta de Faurecia a Abrera destina una gran part de la seva producció a Seat, també produeix panells per alguns models de Nissan, qui també està aturada pel coronavirus.

Fotografia: Seat és un dels principals clients de Faurecia [Seat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: