Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
Sant Andreu - La Bustia - Marc Giribet

Fem Sant Andreu vol incentivar el parc d’habitatges de lloguer de la ciutat

Per 29 d'octubre de 2019 a les 7:00 0 647 Visites

Proposa incrementar en un 50% l’IBI a aquelles corporacions que acumulin més de 10 habitatges buits

Fem Sant Andreu ha traslladat un seguit de mesures a l’equip de govern municipal de la ciutat abans de la presentació de les ordenances fiscals per al 2020 que s’hauran d’aprovar en la propera sessió plenària. Les mesures presentades per Fem Sant Andreu posen l’accent en l’habitatge, les energies renovables i la mobilitat.

Destaquen tres propostes en habitatge: l’increment en un 50% de l‘IBI a les grans corporacions que acumulin més de 10 habitatges buits a Sant Andreu; l’increment del 35% l’impost sobre els habitatges destinats a ús turístic i la creació d’un ajut escalat fins al 50% de bonificació als propietaris privats d’immobles buits perquè siguin de lloguer. “No es tracta d’una mesura recaptatòria per incentivar el parc d’habitatges de lloguer”, asseguren en un comunicat.

A més, afegeixen que “la prioritat és contribuir a la redistribució de la renda i eliminar les desigualtats socials per factors econòmics”. Així, sol·liciten la revisió cadastral per adequar el càlcul d’impostos al valor actual del sòl i l’immoble; premiar els immobles que utilitzin sistemes d’energia solar amb una bonificació del 50% i bonificar els treballadors autònoms de la ciutat amb una reducció a la meitat de la tarifa d’estacionament públic.

Marc Giribet i Maria Antonia Borbón, de Fem Sant Andreu, van presentar les propostes a la regidora d’Hisenda i Gestió Tributària, Montserrat Tobella.

Fotografia: Marc Giribet, portaveu de Fem Sant Andreu [Jordi Milian/Ràdio Sant Andreu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: