Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia Ferran Palau plora aqui

Ferran Palau publica el seu nou disc ‘Plora Aquí’

Per 28 de maig de 2024 a les 7:00 0 277 Visites

El compositor de Collbató torna a mostrar la seva música després de gairebé dos anys allunyat dels escenaris

El compositor collbatoní Ferran Palau ha publicat el seu nou disc ‘Plora Aquí‘ (Hidden Track Records) després de gairebé dos anys allunyat dels escenaris. Per escriure les cançons d’aquest treball s’ha inspirat en les criatures fantàstiques i els monstres habituals en el cinema dels anys 80 i 90.

En declaracions a l’ACN, Palau explica que amb aquest disc ha “obert portes que fins ara no havia obert. Aquest disc és més juganer, més curiós. Hi ha coses que no havia fet mai, però continuo sent reconeixible com als altres discs”.

El collbatoní parla d’un amor “tranquil i quotidià. Un amor on, un dels dos, té la necessitat vital de conèixer altres mons, mentre que l’altre vol estar còmode a casa, però això no impedeix el fet de tenir una bona relació i cap dels dos intenta fer canviar l’altre, la idea és d’estimar-se tal com són”.

A diferència dels àlbums que ha publicat anteriorment, Palau ha utilitzat aquest treball com un viatge al passat per “reconnectar” amb el seu ‘jo’ de quan no tenia experiència: “Volia connectar amb la mirada més innocent, quan no donava les coses per fetes. Tenir la capacitat de posar en dubte coses que fins ara creia com a molt certes”.

Sobre la producció del disc, ha explicat que ha fet “algunes cançons a casa, unes a casa del productor, amb el meu cosí, amb El Petit de Cal Eril, ho he gravat amb cassettes , amb una gravadora de fa 20 anys, amb l’ordinador i amb micròfons de 20 euros. És un collage sonor d’investigació”.

Palau també ha aprofitat per reflexionar sobre la precarietat al món cultural: “M’he trobat que he estat cinc anys publicant discs i fent concerts. Durant aquest temps he pogut deixar de treballar i dedicar-me a la música, però quan ha arribat el moment de fer una parada i descansar, m’he trobat que no tenia diners. Treure un disc i promocionar-lo és molt car. Quan et veus sense ingressos havent d’invertir amb un projecte nou, és complicat. Tinc la sensació que si no estic tocant no tinc ingressos i no puc viure”.

El disc va acompanyat d’un curtmetratge que explica la història d’amor entre dos monstres que viuen d’una forma salvatge i boja i que tenen la temptació d’introduir-se al món humà. Està dirigit per Pablo Maestres.

La gira de presentació del nou disc ja té més d’una vintena de dates confirmades. La primera, el 31 de maig al Primavera Sound. També estarà a Madrid, a Vilanova i la Geltrú i San Sebastián, entre d’altres.

Aqui es pot escoltar el disc ‘Plora Aquí’ de Ferran Palau

 

Fotografia: Ferran Palau en una imatge promocional del seu nou disc [Ferran Palau]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell