Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
Aeri Esparreguera - Olesa

Ferrocarrils desmantella l’aeri d’Esparreguera a Olesa

Per 14 de novembre de 2018 a les 7:00 0 1139 Visites

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està desmantellant definitivament l’aeri entre Esparreguera i Olesa de Montserrat amb el desmuntatge de les torres que enllaçaven les dues estacions. Aquesta és l’actuació posterior a la desinstal·lació de les cabines que es va fer el mes de juliol passat i que la companyia ja va comunicar als ajuntaments que també traurien per portar-les a l’estació de Núria.

Tant les cabines com les torres i el cablejat, excepte el cub de formigó de la base de cadascuna, s’han desmuntat per tal de dotar l’estació d’esquí de part de la infraestructura que unia l’aeri amb les dues poblacions del Baix Llobregat Nord.

Segons l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, “el desmuntatge no és una novetat, ja que el passat mes de juliol formalment ja se’ns va notificar per part FGC”. Quan a la possible cessió del solar i la cabina de tiquets, Rivas no ho veu amb bons ulls, sobretot perquè a llarg termini no està clar que en farà FGC d’aquest espai, per bé que seria una bona idea muntar-hi una nau per a la brigada municipal, segons ha afirmat el batlle del municipi.

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, assegura sentir-se “absolutament sorpresa”per la retirada de les torres de l’Aeri, sense servei des de 2012.

Print Friendly, PDF & Email