Sant Andreu de la Barca celebra del 30 de novembre al 2 de desembre una nova edició de la Festa de Sant Andreu, la festa més tradicional i íntima de les que es programen a la ciutat al llarg de l’any encara que des de fa algunes edicions el programa incorpora propostes noves que han tingut una molt bona acollida entre la ciutadania.
El gruix de les activitats de la festa del patró comencen aquest divendres, dia Sant Andreu, amb un taller de circ, una ballada de sardanes i, ja a la tarda, l’encesa oficial dels llums de Nadal que il·luminaran la ciutat durant aquestes festes.
Aquest dia, la ciutat serà referent a tot el país ja que el Teatre Núria Espert serà la seu de la final del concurs nacional de monòlegs que organitza l’empresa d’alimentació Helios i que presenta el còmic Leo Harlem. La recaptació de l’acte anirà destinada a les accions socials de diverses ONG.
Una fira d’artesans, la primera edició del trofeu Festa de Sant Andreu de tir amb arc, el festival de patinatge artístic o el correfoc són algunes de les propostes que preveu el programa per dissabte, que finalitzarà amb l’actuació del popular actor Bruno Oro al Teatre Núria Espert.
De l’agenda de diumenge destaca la tradicional pujada al cim del Pi Tallat, la trobada de gegants, el vermut del Casino i una desfilada de gossos.
En el marc de la Festa de Sant Andreu, el dia 2 de desembre es presentarà el documental “Vinguts d’arreu”, que recorda com es va viure l’onada migratòria de la dècada dels seixanta, com va canviar la ciutat i com es van adaptar i integrar les noves costums.
L’alcalde Enric Llorca, ha destacat que “per afrontar el futur és fonamental conèixer el nostre passat, saber d’on venim, com era la nostra ciutat fa uns anys i com va canviar i es va enriquir amb l’arribada de persones de fora que han contribuït a la configuració del Sant Andreu d’avui”.
D’altra banda, un total de 13 edificis de la ciutat estrenen aquest mes una senyalització especial que els distingeix com elements patrimonials de la ciutat. La Casa Estrada, l’ermita de Santa Madrona o l’església de Sant Andreu una placa donarà informació als veïns de les característiques singulars de cadascun d’ells.