Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia nino de goma Gegants de Martorell 3

Gegants de Martorell presenta la figura de goma del Secretari Garvil

Per 25 d'abril de 2024 a les 17:00 0 229 Visites

Es pot comprar a la Llibreria Miró o contactant amb la colla dels Gegants de Martorell

Gegants de Martorell han presentat el nino de goma del Secretari Garvil, un dels gegantons emblemàtics del municipi, que enguany celebra 20 anys. Ho ha fet en un acte a la plaça de la Vila el diumenge 21 d’abril. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura Sergi Corral han estat presents.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell, ha explicat que es tracta d’una “reproducció en miniatura, d’uns 20 centímetres d’alçada, i fet de goma, pensat perquè la canalla a partir de 2 anys hi pugui jugar tranquil·lament, i també pels col·leccionistes o la gent que vulgui tenir una de les figures representatives del poble”.

A més, Escoda ha destacat que “la història del Garvil ve d’un concurs, organitzat per la colla i l’Ajuntament, destinat a les escoles de primària i secundària del municipi, per tal d’escollir un nou gegantó, amb la idea que fos una figura múrria, un secretari una mica trapella i sapastre del Diable. El guanyador va ser Miquel Sabe, de 2n d’ESO del Col·legi La Mercè, i el personatge guanyador va ser el secretari del Diable. La classe de 2n d’ESO es va convertir en la padrina del nou gegantó”.

Tothom qui vulgui adquirir el nou nino dels Gegants de Martorell, per un preu de 30 euros, pot acudir a la Llibreria Miró, com a punt fix de venda, o pot contactar amb la colla durant els actes i a les xarxes socials.

Fotografies: Presentació de la nova figura de goma del Secretari Garvil [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell