Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia III Jornades Modernistes Gelida

Gelida presenta les Jornades del Modernisme amb recreacions de l’època, música i degustacions aquest dissabte

Per 7 de juny de 2024 a les 17:00 0 515 Visites

Els Jardins de Can Pàmies, les cases històriques i el celler de Can Pasqual obren les portes amb diverses propostes

Gelida acull aquest divendres i dissabte les IV Jornades del Modernisme. Aquesta edició centra l’atenció en la indumentària modernista que destaca la importància del disseny tèxtil i la seva evolució durant el període modernista. El patrimoni històric, els Jardins de Can Pàmies i el celler de Can Pasqual obren les portes amb diverses activitats.

 

Divendres 7 de juny

Les Jornades s’inicien amb l’exposició “Tossa 1914” que mostra el vestuari de l’espectacle del mateix nom de l’Esbart Rocasagna, dissenyat per l’escenògraf Ramon B. Ivars.

Les activitats continuen amb una conferència en col·laboració amb el Museu Tèxtil de la Indumentària i l’exposició “Aquí hi ha tela”, que explorarà l’evolució del vestuari dels segles XIX i XX.

 

Dissabte 8 de juny

Les cases històriques de Gelida obren les portes per oferir propostes literàries, explicacions històriques i teatralització de la mà de Les Escoles de Gelida Teatre, la música, amb l’EMMG i la Coral Artesans, i els balls de l’Esbart Rocasagna, que combinen el folklore local amb influències modernistes.

Un matí amb activitats per a tota la família, amb diferents tallers infantils, i la possibilitat de visitar el celler modernista de Can Pasqual.

El moment culminant és a la tarda amb l’obertura dels Jardins de Can Pàmies i la desfilada de vestits confeccionats en el taller de  modistes de l’Associació del Modernisme de Gelida, seguint els models de l’època modernista. La jornada finalitza amb un concert de la Coral Vallbardina i ball d’estil Noucentista amb La Puntual Folk.

A l’espai dels Jardins de Can Pàmies, els assistents poden gaudir de la degustació de vins, caves i productes gelidencs de Can Pasqual, La Confiança i Mostatxo.

Des de l’Ajuntament de Gelida agraeixen la col·laboració de totes les entitats i persones de l’organització i convida a tothom a participar-hi d’un cap de setmana ple de cultura i història a Gelida.

Aquí el programa de les IV Jornades del Modernisme.

Fotografia: Un dels moment de les III Jornades Modernistes, el 2023 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Gelida