Dissabte, 20 abril 2024
  • Dissabte, 20 abril 2024

Gemma Vera: “Quan vaig tornar de Madrid tenia tots els símptomes del coronavirus”

Per 13 de març de 2020 a les 10:00 0 3056 Visites

Explica a La Bústia com ha viscut el contagi i com es recupera confinada a casa seva

Gemma Vera Vidosa (Barcelona, 1999) ha estat el primer cas de positiu per coronavirus de la zona d’influència de La Bústia, el 12 de març de 2020. La jove, de 20 anys d’edat, és veïna de Sant Esteve i estudiant de l’Institut Joan Oró de Martorell. Vera explica a La Bústia com ha viscut el contagi i com es recupera confinada a casa seva.

El contagi es produeix a Madrid en un viatge d’oci, el cap de setmana passat.

Sí, jo vaig viatjar en AVE divendres passat per visitar una amiga. Coneixia la situació respecte el coronavirus i vaig prendre les mesures oportunes. És a dir, vam utilitzar mascareta quan vam ser en llocs públics i ens netejàvem les mans de manera freqüent.

Quan vas notar els prímers símptomes?

A Madrid. Tenia mal de coll, però pensava que era un refredat. Vaig arribar a Sant Esteve dilluns a la nit. Quan vaig tornar de Madrid tenia tots els símptomes de coronavirus.

Com et trobaves?

Em vaig despertar al matí de dimarts a casa amb mal de coll, febre, tenia fred i tossia molt. Vaig comprovar els indicis que provoquen el contagi del coronarius i els complia absolutament tots. Així que vaig parlar-ho amb els pares i vam trucar el 061.

I què et van dir?

Vaig estar més d’una hora intentant rebre una resposta. Les línies estaven totalment col·lapsades i vam decidir apropar-nos fins a l’Hospital Clínic de Barcelona. Allà vam fer-me una prova mèdica per descartar o confirmar el contagi.

I el resultat ha estat positiu.

Sí, la confirmació ens la va donar el control d’epidèmies. Jo estava convençuda que el resultat seria negatiu, però no va ser així. Estic contagiada pel coronavirus.

I de retruc, la família?

Ells han d’estar confinats, com jo. Els metges ens han indicat que cadascú ha d’estar aïllat a la seva habitació i que en les zones que compartim de casa ho hem de fer amb mascareta. També he de revisar-me la temperatura cada dotze hores.

Quina sensació tens?

És la mateixa que la d’un refredat, res de l’altre món. Em trobo bé, cada dia millor.

Has hagut de prendre algun medicament?

Algun iboprofè, però poca cosa més. 

A l’Institut de Martorell no hi has anat des de la setmana passada.

Així és. Dimarts al matí hi havia d’anar però tal i com em trobava i després de visitar el Clínic em van recomanar repòs absolut a casa.

Has mantingut el contacte amb professors i companys de l’institut?

Sí, he parlat amb tots ells. Ara que han decidit tancar els centres educatius, seguiré el curs on-line, així que no em perdré cap classe! Els vull donar les gràcies a tots pels missatges de suport.

Què faràs els dies que et queden d’estar confinada a casa?

A més de les classes virtuals, em dedicaré a mirar sèries i, sobretot, a fer repòs.

Fotografia: La jove sesrovirenca es troba confinada a casa després del positiu per coronavirus [SE]

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies