Des de la pastisseria Perarnau d’Olesa expliquen com va la campanya de la castanyada i Tots Sants
Els panellets, a banda de castanyes i moniatos, són el producte estrella aquests dies. La previsió de vendes de panellets artesans han augmentat respecte del 2019, sense restriccions com l’any passat.
Així ho ha indicat el Gremi de Pastisseria de Barcelona que calcula que els preus d’aquest dolç ha pujat entre un 3 i un 5%, especialment per l’increment de la llum i algunes matèries primeres.
Però des de la pastisseria Perarnau d’Olesa expliquen que ells mantenen el preu. Teresa Perarnau i Gregori Caldito estan contents de la resposta dels clients.
El Gregori diu a La Bústia que “nosaltres hem mantingut el preu dels panellets perquè hem comprat les matèries primeres sense increment”. Així, “els panellets de pinyons es venen a 60 euros el quilo, i la resta a 47 euros”.
El pastisser olesà explica que “aquest any fem entre un 10 o 12% més que el 2019, uns 140 quilos de panellets artesans”. La Teresa afegeix que “a banda dels clàssics com el de pinyons i ametlla, destaca el de rosa, especialitat de la casa”.
També han tingut una gran acceptació el panellet de massapà de castanya banyat amb xocolata amb forma d’aquesta fruita, i el de llimona.
Fotografia: Teresa Perarnau i Gregori Caldito, a la pastisseria Perarnau d’Olesa [La Bústia]