Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
La Bustia donacio Hipofam VHIR 2023

Hipofam fa una donació de 19.000 euros al VHIR

Per 8 de febrer de 2024 a les 12:00 0 338 Visites

Per a la investigació de la hipomagnesèmia, una malaltia rara

Hipofam ha fet una donació de 19.000 euros al grup de Fisiopatologia Renal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). D’aquesta manera, l’entitat de Castellví i Martorell continua amb el seu compromís amb la investigació de la hipomagnesàmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcionosi, una malaltia rara d’origen genètic.

Amb els diners donats per Hipofam, provinents de diferents iniciatives solidàries impulsades per l’entitat, es podrà contractar una investigadora predoctoral que realitza la seva tesi en l’estudi d’aquesta malaltia.

La síndrome d’hipomagnesèmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcionosi es caracteritza per la pèrdua de calci i magnesi a l’orina i el deteriorament de la funció renal. La investigació se centra a entendre quins processos biològics estan alterats en aquesta malaltia, causada per la mutació als gens que codifiquen per la Claudina-16 o la Claudina-19, dues proteïnes localitzades al ronyó.

Aquesta línia de recerca l’encapçalen les docotres Anna Meseguer i Gema Ariceta.

Fa 9 anys que Hipofam col·labora amb el VHIR i des de l’any 2015 ha fet 12 donacions per un import total de 184.000 euros.

Fotografia: Membres d’Hipofam amb el grup de recerca del VHIR en el moment de la donació [VHIR]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: