Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia Cami de Ronda Martorell 1

Inaugurat l’esperat nou Camí de Ronda de Martorell

Per 18 de setembre de 2023 a les 12:00 0 692 Visites

Connecta els barris de La Sínia, Torrent de Llops i Can Cases i dona resposta a les peticions dels ciutadans als Pressupostos Participatius

La inauguració del nou Camí de Ronda de Martorell ha donat aquest dissabte el tret de sortida a les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat. Es tracta d’un camí que connecta els barris de La Sínia, Torrent de Llops i Can Cases.

La connexió dels tres barris dona resposta a la proposta més sol·licitada pels ciutadans en la darrera edició dels Pressupostos Participatius amb 474 vots.

Les obres han consistit en la millora i adequació a la normativa d’accessibilitat del camí existent sobre el calaix ferroviari de l’AVE i la seva integració amb l’entorn urbà immediat unint els tres barris.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que han fet un Camí de Ronda “en què es pot circular en bicicleta o a peu, i que alhora s’uneix amb altres camins: el que va cap al Torrent, o el circuit perimetral que arriba fins a la part de dalt de la Sínia. Hem volgut dur a terme una alternativa de mobilitat sostenible i circuits saludables i a peu, i per això hem posat també bancs. De mica en mica s’omple la pica, i a poc a poc farem que aquest poble evolucioni i que, sobretot, no pari d’evolucionar”.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha comentat que l’Ajuntament “aposta per camins saludables, sostenibles i segurs, per fomentar el desplaçament a peu o en bicicleta”.

També ha parlat el president de l’associació de veïns de Can Cases, Juan Ramón Rodríguez, per agrair l’obra a l’Ajuntament i per destacar que “és una meravella, ha canviat el barri, abans havíem de donar la volta i veníem amb fang i ara podrem passejar amb llum”.

A més del Camí de Ronda, també s’ha construït un pàrquing amb 303 places, de les quals hi ha 8 per a gent amb mobilitat reduïda i 4 amb punts de càrrega elèctrica.

El final de l’acte ha comptat amb activitats: una xocolatada, una exhibició de la unitat canina de la Policia Local i un circuit de bicicletes pels més petits.

 

Fotografies: Inauguració del Camí de Ronda de Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat