Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia ACAIMA Cal Candi

INTERcids sol·licita la paralització temporal de les obres de Cal Candi

Per 30 d'agost de 2020 a les 7:00 0 1158 Visites

L’associació alerta a l’Ajuntament d’Olesa de la situació de perill en què estan els gats de dues colònies controlades

L’associació ‘INTERcids, operadores jurídicos por los animales’ ha demanat a l’Ajuntament d’Olesa que paralitzi temporalment les obres a la zona de Cal Candi per protegir gats en perill.

INTERcids és una entitat formada per operadors jurídics, advocats, jutges, fiscals, procuradors i membres de les forces i cossos de seguretat. Un dels àmbits en què treballa és la prevenció del maltractament animal.

En un escrit, assegura que des de fa molts anys a la zona de Cal Candi hi viuen gats de colònies controlades, gestionades per l’Associació Contra el Maltractament Animal, una entitat sense ànim de lucre que col·labora amb el consistori.

Els terrenys de Cal Candi són urbanitzables i les obres per a construir-hi habitatges van començar el juny de 2020. Segons alerten des d’ACAIMA, “l’actual situació pels gats és d’estrès, por i desorientació. Per a molts serà la mort, ja que els han desaparegut les menjadores i l’hàbitat”.

Per aquest motiu, INTERcids ha sol·licitat a l’Ajuntament que, de manera preventiva, s’aturin les obres per poder recollir i reubicar adequadament als animals que hi quedin. En l’escrit, també recorda que “el benestar animal és un imperatiu legal” i que la normativa autonòmica corresponent (Decret Legislatiu 2/2008, del 15 d’abril, pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de protecció dels animals) estableix que “correspon als ajuntaments recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits i controlar els animals salvatges urbans”.

Fotografia: Un gat a la zona de Cal Candi [ACAIMA]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat