Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
Martorell - La Bustia - Jordi Benavente

Jordi Benavente publica dos microrelats en l’obra coral ‘Bones confitures’

Per 9 de setembre de 2019 a les 7:00 0 867 Visites

L’antologia recull 179 microrelats de 90 autors diferents, dos dels quals del periodista martorellenc

El periodista martorellenc Jordi Benavente és partícep del llibre Bones confitures, antología de microrelats catalans (Editorial Temenos) amb dues peces. El responsable és l’escriptor i pianista Jordi Massó, qui ha escollit dos microrelats de Benavente en un llibre que es va presentar aquest cap de setmana a La Setmana del Llibre en català a Barcelona.

L’antologia recull 179 microrelats de 90 autors diferents. Un dels microrelats del martorellenc és Gespa, pèrgola i barbacoa, que va ser finalista del Premi Núvol de Contes, del digital Núvol, l’any 2018. “Hi parlo de com n’és de difícil ser pare i no saltar per la finestra”. El segon microrelat és ‘Zen és‘ en què “hi apareixen moltes mosques”, assegura.

Benavente col·labora amb mitjans escrits com ara La Llança d’El Nacional, la revista Godot, Report.cat, Catorze o Núvol, entre d’altres. Ha publicat la novell·la no-ficció Martorell negre (Curbet, 2014; Premi Vila de Martorell, el 2013). “Em plantejo els microrelats com els poemes: la intenció és explicar una petita història, crear una atmosfera o plantejar una pregunta”, subratlla.

Bones confitures, antología de microrelats catalans inclou microrelats de Joaquim Carbó, Andreu Martín, Eduard Márquez, Ramon Mas, Antoni Munné-Jordà, Sònia Moll i Anna Villalonga, entre altres. Massó considera que el microrelat com “el quart gènere narratiu”, que molts experts defineixen com “explicar històries amb poques paraules” que “exigeix dels autors precisió lingüística”. El llibre ja és a la venda.

Fotografia: Benavente ha perfeccionat el seu estil en els microrelats [Arxiu personal]

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell