Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia Jordi Soriano dibuix Eva Fernandez (1)

Jordi Soriano, el primer trasplantat de pulmons per la covid-19 un any després: “He tornat a començar a viure”

Per 23 de juny de 2022 a les 12:00 0 1435 Visites

El veí d’Abrera rep la il·lustració original de l’artista Eva Fernández publicada a La Bústia i dos obsequis de l’Ajuntament en la celebració del primer aniversari de l’èxit de l’operació

Just un any després d’una intervenció de més de 9 hores pionera a l’estat espanyol, l’abrerenc Jordi Soriano ha celebrat el dia que va tornar “a néixer”. Va salvar la vida gràcies al primer trasplantament pulmonar que es va fer a l’estat espanyol d’un pacient que havia passat la covid-19 i que no quedava una altra alternativa, a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Ha estat un acte de reconeixement de l’Ajuntament d’Abrera i La Bústia que s’ha fet a casa del Jordi, el dia 17 de juny, coincidint el mateix dia de fa un any de la intervenció. Ho ha celebrat acompanyat de la família, l’alcalde Jesús Naharro, el director de La Bústia Lluís Gutiérrez i la col·laboradora de la publicació, Eva Fernández.

Per una banda, l’artista visual olesana Eva Fernández ha entregat a l’abrerenc Jordi Soriano la il·lustració publicada a La Bústia en l’edició d’estiu de 2021. En aquesta apareix ell després de ser trasplantat dels dos pulmons al principi de la seva recuperació. L’Ajuntament d’Abrera l’ha obsequiat amb un skyline d’Abrera i un exemplar del còmic ‘Quan érem petits’ de Roger Roca i Cristina Bueno, editat pel consistori.

Soriano, de 52 anys, va estar ingressat a l’UCI 127 dies, va superar el trasplantament amb èxit i va començar un llarg procés de rehabilitació i recuperació. Ara, ha explicat que “he tornat a començar a viure, ha estat una segona oportunitat i estic mot content”. Ha fet un agraïment a tothom que li ha donat suport, també “als metges, a tots els hospitals que he estat, a les infermeres i equip tècnic. Estic molt il·lusionat i content del tractament que he tingut. Les coses s’han de veure de forma positiva, perquè és el 70 o 80% de la recuperació. S’ha de tenir molta força de voluntat i tot arriba. No ser negatiu. És molt lent, però s’arriba a aconseguir”.

Des del principi està “molt controlat pels metges, estic molt bé. Ja començo a caminar sense crosses i va avançant tot de mica en mica“. Insisteix que està molt content per “les mostres d’afecte i suport que he rebut. No m’ho esperava”. Per acabar, l’abrerenc i la seva família han destacat la importància de la donació d’òrgans: “Recordem també als donants, que ens fan el millor regal de la vida”. A través d’aquest enllaç es pot consultar més informació.

 

Un abrerenc rep el primer trasplantament de pulmons per la covid-19.

La recuperació del trasplantament de pulmons del Jordi, dibuixat per l’Eva.

Fotografies: Entrega de la il·lustració a Jordi Soriano [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, La Bústia, Societat