Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia Jose Luis Garcia Herrera presenta a Abrera

José Luis García Herrera presenta tres obres aquest Sant Jordi

Per 23 d'abril de 2021 a les 18:32 0 679 Visites

La pastisseria Duch torna a elaborar un pastís amb l’última obra, ‘El ángel en la penumbra’

El poeta d’Abrera José Luis García Herrera ha presentat aquest Sant Jordi tres obres, totes premiades: ‘El pinzell de les ànimes callades’ (Parnass Edicions), ‘Quadern d’Escòcia’ (Edicions Saragossa) i ‘Un ángel en la penumbra’ (Deslinde).

Aquest dijous al vespre ha presentat el llibre ‘El pinzell de les ànimes callades’, a la biblioteca d’Abrera. Ho ha fet com en altres vetllades amb música. En aquesta ocasió, la poesia està dedicada a la pintura i l’acte ha comptat amb la presència al piano del músic i amic de l’autor, Luis Alberto Frontado. José Luis García Herrera contempla 21 quadres que li han marcat de forma decisiva. El poeta tracta de desvetllar l’ànima dels quadres, oferint una manera personal d’interpretar-los i fent que la mirada interior vagi més enllà del que mostren les figures i els colors. Una obra poètica que dibuixa i desdibuixa línies impossibles, raons i sentiments. 

El llibre més recent és ‘El ángel en la penumbra’, premi Deslinde 2021, que ha arribat imprès aquesta setmana. El poeta i editor Otilio Carvajal defineix l’obra com “una peça d’orfebreria”. Explica que “la força dels seus versos sorgeix del domini exacte del llenguatge poètic i de la manera com tempera l’emoció quan sembla que la catarsi és sobrevinguda. L’ús de diverses figures literàries, el correlat com a recurs cinètic que desplaça al lector d’una a una altra estació emocional i la bellesa en la construcció d’aquestes piràmides metafòriques amb què sembla cobrir-ho tot, concedeixen a aquest volum un gust de sobirana transcendència”.

Pel que fa a ‘Quadern d’Escòcia’, és un llibre de poesia que recorda una mena de dietari de viatge. La primera part evoca el motiu d’un viatge vital a Escòcia. Diversos capítols en els quals el poeta s’endinsa en els panorames escocesos i els escriu, com qui busca entendre el seu propi interior. I una part final que constitueix el viatge de tornada, entre desig i impotència.

D’altra banda, Passtisseria Duch ha tornat a elaborar un pastís amb una imatge de la portada d’una obra del poeta, en aquest cas ‘El ángel en la penumbra’.

Els llibres es poden trobar a la Llibreria d’Abrera (rambla del Torrentet, 12) o la de referència a cada població, que el poden demanar. L’última obra en paper també a través de www.ediconesdeslinde.com, i està disponible en ebook.

Els tres darrers premis editats en llibres:

‘El ángel en la penumbra’

‘Quadern d’Escòcia’

‘El pinzell de les ànimes callades’

Fotografia: Un moment de la presentació a la biblioteca d’Abrera, aquest dijous al vespre [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Cultura