Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia ple setembre Sant Andreu

Juan Pablo Beas del PSC de Sant Andreu afirma que el nou govern vol limitar la llibertat d’expressió i la portaveu Anna Serra respon

Per 10 d'octubre de 2023 a les 14:00 0 465 Visites

En el darrer Ple municipal s’ha aprovat una modificació al ROM que els veïns i l’oposició han de registrar les preguntes amb 72 hores d’antelació perquè els regidors del govern puguin buscar la informació i respondre

El nou govern municipal de Sant Andreu format per Fem Sant Andreu (ERC, Vecinos por el Cambio i EUiA) i En Comú Podem, ha aprovat en el darrer Ple una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). El text recull que els veïns i els regidors de l’oposició hauran de registrar les preguntes a l’alcalde i als regidors amb 72 hores d’antelació al Ple.

Des del PSC, fins a mitjan juny al govern i ara com a principal partit a l’oposició, han lamentat que aquesta modificació “retalla la llibertat de la ciutadania i dificulta la feina dels grups de l’oposició”. En una nota destaquen que “els veïns i veïnes ja no podran fer preguntes directes i lliures a l’alcalde i als regidors durant el ple com fins ara, sinó que hauran de registrar-les amb 72 hores d’antelació. També les preguntes dels regidors de l’oposició s’hauran de registrar prèviament”.

El portaveu socialista, Juan Pablo Beas, considera que “d’aquesta manera es demostra que el govern pretén limitar la llibertat d’expressió, la participació i la transparència. El Ple és la cinquena essència d’una societat democràtica i la ciutadania ha de tenir la llibertat de poder expressar-s’hi. És un govern que improvisa, al que li falta coherència, que canvia constantment de criteri i que no accepta la crítica”.

Anna Serra, regidora de Fem Sant Andreu i portaveu suplent del grup municipal de Sant Andreu, ha respost al comunicat del PSC lamentant “una vegada més, que el principal partit de l’oposició menteixi i amagui informació per justificar el seu relat propagandístic i que intentin embrutar el Govern Municipal actual de la cultura i maneres de fer dels últims 40 anys”.

Serra explica que “la ciutadania té una Audiència Pública Ciutadana, creada pel Govern Municipal, on poden fer les preguntes que desitgin, durant una hora i davant tot l’equip de govern i també la resta de formacions polítiques. Entenem que el principal partit de l’oposició ho desconegui, ja que va ser l’únic partit que no hi va assistir”.

També que les preguntes han d’entrar 72 hores abans del Ple “perquè el Govern Municipal tingui temps per buscar la informació i respondre, una situació que no s’ha viscut mai en un ple en els últims 44 anys i que hauria de ser obligatori per transparència i qualitat democràtica: ara el govern sí respondrà les preguntes”.

També ha destacat que s’ha “eliminat la restricció que retallava llibertats i que imposava l’anterior partit que governava i és que la ciutadania només podia preguntar sobre els temes de l’ordre del dia del ple. Ara la ciutadania pot preguntar el que vulgui. Això sí és llibertat d’expressió i participació ciutadana”.

Aquí el comunicat del PSC.

Aquí la resposta del govern municipal de Sant Andreu.

Fotografia: Ple municipal del mes de setembre [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: