Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
labustia casa parts

La Casa de Parts cobreix 48 naixements en 16 mesos

Per 28 de març de 2019 a les 7:00 0 1906 Visites

El 69% de les visites rebudes no eren de l’àrea d’influència

La Casa de Parts de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha atès, fins al moment, 48 naixements. Un total de 262 dones han consultat interessant-se per aquest servei, pioner a Catalunya, que permet atendre totes aquelles mares que volen viure el part sense intervencionisme, promovent el procés fisiològic i amb una atenció centrada en les necessitats de cada dona i de la seva família.

De les 48 dones que van parir a la Casa de Parts, 22 mai havien donat a llum. La més jove tenia 24 anys i la més gran, 40. “El que més ens ha cridat l’atenció és que durant aquest any, el 69% de les visites que hem rebut no eren de l’àrea d’influència d’aquest hospital”, ha dit la llevadora de la FHSJDM Sara García.

A diferència d’una sala de part natural, la Casa de Parts de Martorell s’ubica fora del bloc obstètric. “Les mares es troben una habitació, que podria ser la d’una casa o d’un hotel, amb diferents espais per treballar el procés del part: una banyera, un llit, unes lianes, una cadira de parts, un matalàs o llums regulables”, segons fonts de l’Hospital.

La fundació va desenvolupar el projecte de la Casa de Parts de la mà del Departament de Salut, des d’on es pretén actualitzar el model d’atenció a la maternitat i orientar-lo a donar resposta a les dones que, cada cop més, demanen participar en el seu part i poder tenir diferents opcions, com l’atenció en una casa de parts.

El model, que inclou cases de part gestionades per llevadores, ha mostrat ser una opció segura i de qualitat als sistemes de salut on s’han implantat. En aquest sentit està previst estendre unitats com la Casa de Parts de Martorell a altres hospitals públics de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email