Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
Martorell - La Bustia - hospital comarcal 2

La ciutadania de Martorell recapta 3.000 mascaretes per als sanitaris

Per 19 de març de 2020 a les 22:27 0 3982 Visites

El personal sanitari de l’Hospital comarcal i del Sagrat Cor agraeixen el gest d’una recol·lecta feta en 24 hores

3.000 mascaretes! Aquesta és la xifra total que s’ha recaptat a Martorell en només 24 hores després de la crida feta dimecres per l’alcalde Xavier Fonollosa. L’Hospital Sant Joan de Déu, el Sagrat Cor Germanes Hospitalàries i les residències de gent gran del municipi havien alertat de l’escassetat de material sanitari en els darrers dies, també ho va fer el comitè d’empresa de l’Hospital comarcal.

La resposta ha estat “increïble”, assegura l’alcalde després de “desenes d’oferiments d’empreses i persones anònimes” fins arribar a les 3.000 mascaretes. “És un dels moments més difícils que he viscut com a alcalde, però és dels dies que em sento més orgullós de Martorell i la seva gent”, ha reblat.

El material s’està lliurant als diferents centres hospitalaris i residències. El personal mèdic ha agraït el gest dels martorellencs en un moment de màxima dificultat pel contagi del coronavirus i ha celebrat la col·laboració ciutadana.

Fonollosa ha avançat que el departament de Salut proveirà de material sanitari als hospitals després de la petició feta per l’alcalde martorellenc. Tot i això, ha confessat que “tot i la generositat i solidaritat de tothom, el material sanitari continua sent escàs“.

Per pal·liar la manca d’aquests elements de protecció, des de l’Ajuntament s’està organitzant un operatiu amb una professora de l’Escola de Costura i un grup de voluntaris per cosir mascaretes amb material subministrat per una empresa de Rubí. “Aquest material s’homologarà seguint els protocols sanitaris perquè siguin útils per als professionals sanitaris”, ha puntualitzat Fonollosa.

Fotografia: El moment del lliurament de mascaretes a l’Hospital de Martorell [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email