Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Martorell - La Bustia - ciencia

La comarca se suma al projecte ‘100tífiques’ que promou la vocació científica

Per 11 de febrer de 2020 a les 7:00 0 665 Visites

Martorell, Sant Andreu, Olesa i Abrera celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Aquest dimarts, 11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes, diversos centres educatius de la comarca s’han sumat al projecte ‘100tífiques’ amb la intenció de fomentar l’impuls de vocacions científiques i emprenedors entre les nenes i per trencar estereotips en la investigació científica.

A Sant Andreu, al Teatre Núria Espert acull una xerrada amb la presència d’estudiants de 1r d’ESO de tres centres educatius de Sant Andreu i l’escola La Mercè de Martorell

Abrera promou una xerrada a la Sala Municipal (11.30 h) a càrrec de l’enginyera informàtica Pilar Mengual per als estudiants de 1r d’ESO de l’Institut Voltrera i Creu de Saba (Olesa). Dimecres a les 17.30 h es farà el taller infantil ‘La ciència és femenina’ obert a la ciutadania a la Biblioteca Josep Roca i Bros.

El projecte ‘100tífiques’ l’impulsen la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del departament d’Educació de la Generalitat i els ajuntaments participants.

Actualment només el 28% dels investigadors del món són dones, segons la UNESCO, i en l’ensenyament superior només el 35% dels estudiants de carreres STEM són dones.

S’hi faran més d’un centenar de xerrades divulgatives per part de més de 100 investigadores del món de l’empresa i de recerca i universitats, a 100 escoles de Catalunya, tot mobilitzant més de 10.000 alumnes d’ESO.

Fotografia: El projecte està adreçat a joves estudiants perquè coneguin la ciència [‘100tífiques’]

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: