Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia Comunitat Minera Olesana octubre 2021 (1)

La Comunitat Minera Olesana, distingida als Premis Europeus de l’Economia Social 2021

Per 20 d'octubre de 2021 a les 7:00 0 523 Visites

La Universitat d’Alacant convida la cooperativa de l’aigua a explicar el seu model de gestió

La Comunitat Minera Olesana ha estat guardonada als Premis Europeus de l’Economia Social com una de les 10 millors iniciatives en termes de transició verda. Social Economy Europe és l’entitat promotora d’aquests premis, que han comptat amb la participació de cooperatives de tota la Unió Europea.

Concretament, els premis tenen com a objectiu reconèixer les empreses i organitzacions de l’economia social que destaquen pel suport que ofereixen a les comunitats on pertanyen. També pels esforços que fan per contribuir a la societat en els reptes socials, mediambientals i tecnològics actuals.

El president de la CMO, Joan Arévalo, ha explicat que “poder presentar-nos-hi ja era una oportunitat excel·lent per continuar donant a conèixer la singularitat de la nostra cooperativa. Només per aquest motiu ja ens consideràvem afortunats i premiats”.

Per la seva banda, el president de Social Economy Europe, Juan Antonio Pedreño, ha destacat que aquests premis són importants perquè “durant la pandèmia el sector de l’economia social ha fet molts esforços per proporcionar solucions, solidaritat i alleujament”.

La CMO explica el seu model de gestió a Alacant

Aquest divendres 15 d’octubre la Universitat d’Alacant ha convidat la CMO a explicar el seu singular model de gestió dins el curs ‘Los bienes comunales democráticos en la economía del bien común’. La ponència ha estat a càrrec de Joan Arévalo i els assistents han pogut descobrir la història de la cooperativa, la gestió democràtica i de governança que la caracteritza i reflexionar sobre el paper de l’economia social i el bé comú de la societat actual i del futur.

Fotografies: Els guardonats als premis europeus / La ponència del president Joan Arévalo / Una assemblea d’associats i activitats de la CMO [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: