Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Sant Andreu - La Bustia - pacte de la salut

La consellera de Salut acusa l’alcalde de Sant Andreu d’anar “descoordinat” amb Salut

Per 7 de maig de 2020 a les 19:40 0 900 Visites

Amb més o menys contundència, Alba Vergés, el ministre Salvador Illa i líders del PP i Cs desaproven la declaració de ‘persona non grata’ a la consellera de Salut i a dos càrrecs de Salut

La consellera Alba Vergés acusa l’alcalde de Sant Andreu Enric Llorca, d’anar “descoordinat” amb Salut i de “voler fer les coses al revés”. Vergés ha indicat que són lliures de fer-ho, però no comparteix els motius.

L’alcalde ha declarat ‘persones non grates’ la consellera i dos càrrecs de Salut, entre altres, per “incompetència, falta de sensibilitat i menyspreu” i de no obrir “irresponsablement” l’hotel medicalitzat i l’hospital de campanya “en base a mentides”.

En canvi, la consellera ha indicat que Llorca, sent membre del consell de direcció del Servei Català de la Salut, “sap que no pot anar descoordinat l’àmbit de la salut de l’àmbit municipal“.

Vergés ha assegurat que han treballat molt bé amb la majoria de municipis, i aquests sempre han respost a les peticions d’ajuda de Salut. “Voler fer les coses al revés i a sobre prendre decisions en aquest sentit evidentment que no ho puc compartir”, ha conclòs.

Per la seva part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa (PSC), assegura que no comparteix la declaració de l’alcalde. Durant la seva compareixença al Congrés i a preguntes del diputat d’ERC Gabriel Rufián, ha dit que no és partidari d’aquest tipus d’actuacions i que cal tenir en “consideració l’esforç” que tothom està fent per “fer les coses el millor possible”.

També el president del PPC, Alejandro Fernández, i el secretari d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, el diputat al Parlament Joan García, han censurat la declaració de l’alcalde de Sant Andreu. El líder popular ho ha considerat “una mesura totalitària, antidemocràtica, fastigosa i medieval” i “molt del gust dels separatistes, encara que en aquest cas li toqui a un d’ells”.

García, per la seva banda, ha avançat que el grup municipal de Cs no avalarà la proposta. “No es correspon amb la nostra forma d’entendre la política, per molt que no estiguem d’acord amb determinats temes o critiquem el sectarisme de la Generalitat”, ha dit en un comunicat.

Fotografia: Llorca i Vergés en una visita a l’Ajuntament de Sant Andreu per anunciar un pacte de Salut a la ciutat, el juliol de l’any passat [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: