Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia bateig tren Martorell Enllaç 4

La consellera de Territori anuncia l’estudi d’una nova estació de tren entre Martorell i Abrera i bateja un vagó amb motiu de Sant Jordi

Per 22 d'abril de 2024 a les 17:00 0 341 Visites

En un acte a Martorell Enllaç, Ester Capella i Xavier Fonollosa expliquen que era una demanda de fa temps en què FGC donaria servei als treballadors del polígon de Ca n’Amat

La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que el Govern de la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha adjudicat la redacció de l’anàlisi sobre la factibilitat d’una nova estació o baixador a la línia Llobregat-Anoia, concretament entre les estacions de Martorell Enllaç i Abrera, sobre el traçat actual de la línia de Manresa de FGC.

Segons ha explicat Capella, l’estació o baixador “donaria servei als treballadors del polígon de Ca n’Amat, on es troba l’empresa Seat, i també als empleats i usuaris de l’Hospital Sagrat Cor i del Campus FPCAT-UPCS de la Mobilitat Sostenible, a l’altre costat de l’autopista AP7″.

L’anàlisi haurà de considerar les solucions “necessàries per donar connectivitat a peu i en bicicleta als àmbits a servir de l’altre costat de l’autopista. També haurà d’analitzar entre dues i tres alternatives d’emplaçament de l’estació o baixador”.

L’anàlisi, amb un termini de redacció de 9 mesos, s’ha adjudicat a AIE Multicriteri – MCRIT per un import de 31.450 euros (abans d’IVA).

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “era una demanda que des de l’Ajuntament havíem fet fa temps. És una bona notícia, però encara és l’estudi per veure quina serà la ubicació, queda molt camí per recórrer. És un camí lent, però un dia l’has d’engegar i, finalment, a Martorell tindrem una estació més de les que tenim per donar servei a la gent que cada dia interactua al polígon on està implantada la factoria Seat”.

 

FGC bateja a Martorell Enllaç el tren Joan Salvat-Papasseit

L’anunci de l’anàlisi de la nova estació s’ha fet durant l’acte de bateig del vagó Joan Salvat-Papasseit de FGC a l’estació de Martorell Enllaç el dijous 18 d’abril. Amb motiu de Sant Jordi, FGC ha retolat quatre trens amb el nom de personalitats de la literatura i la cultura catalanes que aquest any commemora el Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes.

D’aquesta manera, donen nom a trens de Ferrocarrils: Àngel Guimerà, el dramaturg català de més projecció internacional; Joan Salvat-Papasseit, poeta i precursor del futurisme i l’avantguarda a Catalunya, amb motiu del centenari de la seva mort; Vicent Andrés Estellés, principal renovador de la poesia al País Valencià des d’Ausiàs March, i Montserrat Vayreda, poeta i escriptora empordanesa, amb motiu del centenari del seu naixement.

Capella ha explicat que l’objectiu és “apropar la cultura i la llengua catalanes a tots els usuaris, aprofitant que els trens dels FGC traslladen moltes persones arreu del País. Per una banda, posem el nom de dramaturgs i poetes catalans als trens, i, per l’altra, a les estacions hi haurà vídeos recordant a tots ells”.

Fonollosa ha explicat que l’estació de Martorell Enllaç ha estat escollida per a aquest bateig perquè “el nostre municipi és un dels centres importants del trànsit ferroviari del país. El Centre Operatiu de Martorell (COM) és una estació i un centre operatiu que regula tota la línia del Llobregat-Anoia i també de la línia Barcelona-Vallès, per tant, és un dels centres importants, juntament amb el de Rubí”.

Fotografies: Bateig del vacó Joan Salvat Papasseit a Martorell Enllaç [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, Economia, Martorell