Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia festa 50 anys Duch Abrera

La família Duch celebra els 50 anys de la seva primera pastisseria d’Abrera

Per 3 d'octubre de 2019 a les 18:00 0 2525 Visites

Amb una festa en què han recaptat 600 euros per al departament de malalties del cor de l’Hospital de Bellvitge

Els dos últims caps de setmanes han estat intensos per a la família Duch. Per una banda, amics, clients, proveïdors, veïns i familiars van gaudir de la celebració del 50è aniversari de l’obertura de la pastisseria Duch d’Abrera.

Unes 200 persones van participar d’una emotiva festa el dissabte 21 de setembre al Casal d’Avis. L’entrada era lliure amb l’adquisició voluntària d’un tiquet solidari a favor de la investigació de les malalties del cor de l’Hospital de Bellvitge. La recaptació va ser de 600 euros.

El programa d’actes va incloure una activitat infantil, música, ball, poesia, parlaments i un vídeo. Les actuacions van anar en combinació amb el bon ambient, beguda i les dues últimes creacions de la Duch: el gelat d’abrerencs i la mousse de torró amb ametlla Marcona com a pastís.

La presentació va anar a càrrec de la periodista de TV3 Mari Pau Huguet. Van participar els escriptors dels Abrecedaris, Juanjo Sánchez, Susana Martínez, Maria José Orobitg i José Luis García Herrera, amb la lectura de textos i poesia; l’escola de ball Pas a Pas, una Jam Session de l’Escola Municipal de Música, l’animació de Cremallera Teatre d’Arbeca (del poble originari de la família) i el DJ Jordi Sayol.

L’alcalde Jesús Naharro va dir que la Duch és patrimoni d’Abrera, va recordat quan eren petits i anaven a comprar a la pastisseria, va explicar que en les trobades institucionals especials obsequien amb una capsa d’abrerencs i va felicitar la família per aquestes noces d’or.

El pastisser Oleguer Duch va agrair l’assistència a tothom així com als qui van col·laborar amb la festa, començant per l’Ajuntament. Va fer un repàs a la història de la pastisseria i en especial va recordar al seu pare, de com va iniciar el camí i el que li hauria agradat haver estat a la festa.

En el vídeo van aparèixer imatges antigues i actuals, de diferents moments, productes i persones que s’identifiquen i tenen relació amb la pastisseria. Moments especials com les fotografies dels fundadors de l’establiment, l’agost de 1969, de Francisco Duch i Maria Teresa Verde, o les dels seus fills, l’Oleguer i l’Isaac, que estan ara al capdavant, així com la resta de la família.

Una setmana següent, aquest dissabte i diumenge, la Duch ha tornat a participar en la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera. En aquesta segona edició, han ofert de postres als visitants al parc de Can Morral, el gelat d’abrerencs i la mousse de torró amb ametlla Marcona, a més dels mateixos dolços abrerencs. Tot un èxit i una satisfacció per al paladar.

Fotografies: Moments de la festa d’aniversari [Ll.G./La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, Societat