Dimecres, 29 maig 2024
  • Dimecres, 29 maig 2024
La Bustia Fira Porrons Abrera i Funifira Gelida

La Fira dels Porrons i la Funifira, grans atractius gastronòmics i turístics

Per 24 d'octubre de 2022 a les 7:00 0 653 Visites

Sant Esteve i Esparreguera han celebrat fires amb el vi com a protagonista

La Festa del Roser i el Vimart de Martorell han donat pas a altres fires d’un dia com la de vins i caves d’Esparreguera i Sant Esteve. A la primera quinzena denovembre tenim dues propostes molt esperades: la Fira dels Porrons d’Abrera i la Funifira de Gelida. Les dues amb novetats, que promocionen l’activitat social, comercial, cultural i turística dels municipis.

FIRA DELS PORRONS

Abrera recupera la Fira Gastronòmica dels Porrons. La 3a edició tindrà lloc del 4 al 6 de novembre i es tornarà a celebrar després de la pandèmia i sense restriccions. Està organitzada per l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), establiments i entitats abrerenques.

Durant la fira hi haurà diferents espais gastronòmics, un concurs d’aixecar el porró, tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular. A més d’un mercat de pagès amb petits productors del Parc Rural del Montserrat. En aquesta edició, les ubicacions de les activitats són al carrer del Rebato i al Parc de Can Morral.

FUNIFIRA

Gelida celebra el cap de setmana del 12 i 13 de novembre la 12a Funifira, al voltant del Funicular, un transport públic col·lectiu i elèctric. L’espai gastronòmic per gaudir de les propostes culinàries dels diferents establiments locals maridats amb vins, caves i cervesa de proximitat es farà al pavelló poliesportiu, repetint la mateixa ubicació que l’any passat.

Com a novetats, l’Ajuntament presenta la primera Fira de la Mobilitat Sostenible, amb diferents expositors de vehicles elèctrics i híbrids, i activitats relacionades amb aquesta temàtica. Així com la primera Trobada de Clics de Playmobil de Gelida, amb inflables, tallers, mercat de clics i diorames.

FIRES AMB VI

Sant Esteve ha organitzat aquest diumenge 23 d’octubre la 7a Fira del Vi i el Cava amb degustacions, artesania i música, a la plaça del Doctor Tarrés de 10.30 a 14.30h amb la participació de cellers locals. Dins de la Festa de la Tardor, també ha inclòs un concurs de pintura ràpida, trobada de gegants, espectacle familiar i ball.

Esparreguera ha celebrat el 15 d’octubre la 8a edició de la Fira del Vi i la Gastronomia organitzada per l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits.

Fotografia: La Fira dels Porrons d’Abrera de la primera edició, l’any 2018 i l’espai gastronòmic de la Funifira al pavelló, l’any 2021 [La Bústia / @GelidaTurisme]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: