Dilluns, 18 novembre 2019
  • Dilluns, 18 novembre 2019
la bustia fira gastronomica els porrons abrera 2019

La Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera supera la participació de l’any passat

Per 9 d'Octubre de 2019 a les 12:00 0 245 Visites

En la segona edició s’han servit uns 3.300 plats i s’han celebrat multitud d’actes culturals i lúdics

El carrer del Rebato i el Parc de Can Morral van acollir amb una gran participació de visitants i activitats la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera, organitzada per l’Ajuntament d’Abrera amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), establiments i entitats abrerenques. 

L’organització calcula que s’han servit uns 300 plats gastronòmics més que l’any passat i ha arribat fins a unes 3.300 consumicions. Un augment de la participació que han valorat molt positivament des de l’Ajuntament i els col·laboradors. 

La fira va començar al carrer del Rebato el divendres 27 de setembre, amb la presentació dels padrins d’enguany, el veí abrerenc Albert Presas i la coneguda cuinera Àvia Remeï, i la salutació del regidor de Cultura, Francisco Sánchez. Seguidament es va celebrar el concurs d’aixecament de porrons, amb 27 participants.

Durant el cap de setmana el Parc de Can Morral va ser el centre de la fira, amb gastronomia tradicional, de proximitatvins a porrótallers de cuinamúsica en viuactivitats infantils i mostra i mercat de pagès amb petits productors. Entre els xefs que van passar per l’aula de cuina, el reconegut abrerenc Èric Díaz, i Xesco Bueno, David Cartoixà, Santi Pañarroch o Fèlix Grau (del restaurant abrerenc Can Martinet).

L’oferta gastronòmica de la fira estava formada pels establiments abrerencs Capritx Ibèric, que va presentar dos plats, mandonguilles amb sèpia i canelons de Sant Esteve. Can Martinet, també amb dues propostes: Bacallà amb samfaina del Parc Agrari i Rostit de pollastre a la catalana. L’Antònia, productes Eco de proximitat amb paella amb verdures de l’Antònia. Llegums Gaadus i Cal Fusteret amb botifarra ecològica amb mongetes de Santa Pau. Forn de pa Rebato amb pa amb tomàquet del Parc Agrari, bull blanc i fuet de la Cerdanya, i la Pastisseria Duch amb dues postres: gelat d’abrerencs i mousse de torró amb ametlla marcona. També van participar la Comissió de Santa Llúcia de Gelida amb escudella barrejada i l’Associació de Gastronomia i Turisme, AGT, amb Fricandó de vedella.

La fira va anar acompanyada d’una extensa programació cultural amb música popular, tallers gastronòmics, piromusical, correfoc i moltes altres activitats. El diumenge al matí es va fer una Tractorada pels carrers del municipi, que va finalitzar amb una exposició al Parc de Can Morral, un Taller de cuina infantil i la Trobada de bloggers by Cuina & Turisme Baix Llobregat.

L’Ajuntament d’Abrera agraeix la col·laboració de les entitats abrerenques Bram de Foc, l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera i els tractoristes en el desenvolupament de l’esdeveniment, també la participació dels restauradors locals, i la feina realitzada per la Brigada Municipal i la Policia Local.

Etiquetes:

Aquesta web usa cookies per a que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació de les citades cookis i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies