Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Concentracio de suport alcalde Miquel Sola ERC Collbato

La Fiscalia es querella contra l’alcalde de Collbató davant el Jutjat de Martorell

Per 23 de març de 2019 a les 12:05 0 1130 Visites

Miquel Solà ha dit que “té la consciència tranquil·la” i agraeix el suport rebut

Veïns i amics s’han concentrat aquest divendres a la tarda, davant de l’ajuntament de Collbató, en suport a l’alcalde Miquel Solà per la querella que ha interposat la Fiscalia de Barcelona per l’1-O. També han assistit tot el govern municipal, l’alcalde d’El Bruc, el diputat a Madrid Joan Tardà i el diputat al Parlament i president comarcal d’ERC Jordi Albert, així com els caps de llista i membres d’ERC del Baix Llobregat Nord.

En concret, la querella és per un “presumpte delicte de desobediència contra l’alcalde Miquel Solà i contra qualssevol altres persones que, al llarg de la instrucció, poguessin resultar partícips dels fets pels quals es formula la present denúncia”. Amb data de 29 de gener, ha estat tramesa al Jutjat d’Instrucció de Martorell en funcions de guàrdia, i Solà encara no ha rebut la notificació de manera oficial.

Entre altres arguments, la querella se centra en la desobediència pel seu “ple suport” al referèndum convocat per la Generalitat tot i les “resolucions dictades pel Tribunal Constitucional”. També per no fer cas de “l’advertència” i les “comunicacions” de la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya d’impedir les votacions i per permetre “l’obertura del local de titularitat municipal” de l’escola La Salut, l’1-O. La Fiscalia considera que va contribuir de forma decisiva a la celebració del referèndum.

En canvi, la Fiscalia ha anat arxivant les diligències i les imputacions per malversació, desobediència i prevaricació contra diversos alcaldes de Catalunya. Des del mes passat Joan Carles Almirall (PDeCAT) de Castellví, Pilar Puimedon d’Olesa (El Bloc), Xavier Fonollosa (PDeCAT) de Martorell i Xavier Boquete (PDeCAT) de Masquefa, han anat rebent les notificacions d’arxivament per no quedar provats que els alcaldes dictessin cap acord, resolució i disposició o que cedissin locals que contribuís a la preparació i celebració de l’1-O.

Quedava pendent que passaria amb les notificacions que no arribaven d’altres alcaldes, com el de Collbató (ERC), o l’ara exalcalde de Molins de Rei i actual cap de gabinet del president de la Generalitat, Joan Ramon Casals (PDeCAT), que al final han estat querellats. Quan la notícia s’ha filtrat als mitjans aquest divendres, ERC ha convocat per la mateixa tarda la concentració. Solà ha donat les gràcies pel suport rebut i confia que s’acabi arxivant la querella. A través del seu compte de Twitter ha dit “Moltes gràcies pel vostre suport i escalf. La consciència tranquil·la i orgull de poble!”.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: