Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia Moviment Veinal Olesa (2)

La GAIP requereix que l’Ajuntament d’Olesa lliuri l’informe ambiental sobre el POUM

Per 11 de maig de 2021 a les 19:35 0 957 Visites

Després de les denúncies de les associacions veïnals per “manca de transparència” del consistori

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha donat resposta a la denúncia del Moviment Veïnal d’Olesa pel que les associacions consideren “manca de transparència de l’Ajuntament en matèria urbanística”. En el seu dia el consistori ja va “negar rotundament les acusacions de Moviment Veïnal de manca de transparència al voltant de la urbanització de Cal Candi”.

En un comunicat que Moviment Veïnal ha fet arribar a La Bústia, s’explica que en les dues resolucions de la GAIP s’assenyala “que el contingut que demanen les associacions veïnals són informació pública i que en cas d’estar en possessió de l’Ajuntament, n’està obligat a fer-ne entrega en un període de 10 i 15 dies”.

Si el consistori no respon en aquest termini incorrerà en una “infracció molt greu amb relació al dret d’accés a la informació pública“. Pel col·lectiu veïnal, “les resolucions senyalen una alarmant falta de col·laboració de l’administració local, fins i tot amb la pròpia Comissió de Garanties”.

En relació a aquesta entrega de l’informe ambiental de la Generalitat sobre el POUM, el consistori ha remarcat a La Bústia que “l’Ajuntament va respondre a la GAIP i la plataforma que no s’havia lliurat perquè forma part d’un expedient que es troba en tramitació i que, per tant, es farà públic per a l’entitat (i per a tota la ciutadania) quan es faci l’aprovació provisional”.

Per l’Ajuntament, “a més de ser una informació sensible, els informes sectorials que s’han anat rebent formen part dels tràmits establerts i preceptius en la correcta tramitació del POUM. La valoració global de tota la informació ha de ser primer realitzada per l’equip redactor, validat pels tècnics municipals i suposarà incorporar tot un seguit de modificacions que caldrà incloure al POUM que caldrà aprovar provisionalment. Així com també s’inclouran les al·legacions acceptades i resposta a la resta”. 

L’Ajuntament també ha avançat que a dia d’avui “ja s’ha convocat el Consell Assessor Urbanístic que se celebrarà el 17 de maig” i que la previsió és incloure el punt del POUM al proper ple del dijous 27 de maig. Per tant, “ara sí que es pot procedir, segons informe de secretaria, a la remissió de l’informe ambiental a l’entitat reclamant”.

En una segona reclamació, en què Moviment Veïnal lamentava que l’Ajuntament “oculta la informació urbanística”, el consistori ha reiterat que l’entitat “pot demanar cita prèvia per tal de consultar tota la documentació que figura al servei de planejament d’urbanisme relacionada amb el desenvolupament de la urbanització del sector del Pla Parcial SIPr.4 de Cal Candi i que a dia d’avui no consta cap petició de cita prèvia per a consultar l’expedient”.

Fotografia: Membres de les associacions i entitats presents a l’acta d’entrega de signatures en contra del POUM d’Olesa el setembre del 2019 [Moviment Veïnal]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat