Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia tapat mural 1 octubre 2017 pintat octubre 2018 Sant Esteve

La Junta Electoral obliga l’Ajuntament de Sant Esteve a tapar el mural sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017

Per 8 de maig de 2023 a les 23:25 0 315 Visites

El partit polític Valents ha fet la reclamació perquè el dibuix està davant de l’escola la Roureda que el 28 de maig és un col·legi electoral i “pot ser considerat com a propaganda electoral”

Des d’aquest dissabte, una lona de color negre tapa la pintura mural de davant de l’escola La Roureda que commemora el referèndum d’independència de l’1 d’octubre de 2017 a Sant Esteve. És la primera vegada que el dibuix es cobreix per la proximitat o durant uns comicis des que el van pintar un grup de veïns l’any 2018.

L’Ajuntament ha cobert el dibuix en compliment d’una resolució de la Junta Electoral de Sant Feliu que argumenta que està pròxim a un col·legi electoral i perquè la pintura “pot coincidir amb objectius del programa electoral d’alguna de les formacions polítiques que concorren a les eleccions” i que “pot ser considerat com a propaganda electoral”.

La reclamació l’ha fet el partit polític Valents, que es presenta per primera vegada a les eleccions de Sant Esteve. Després de la resolució de la Junta Electoral, la cap de llista de Valents, Belén Miñana, considera que és “un mur independentista” que “porta 4 anys en un estat lamentable i que no han volgut pintar una altra cosa que uneixi a les persones. Realment penós”.

Per a Miñana, és “un gran triomf de la verdadera democràcia i del dret a votar sense coaccions. Seguirem exigint neutralitat política en els espais públics”.

L’alcalde i cap de llista del PSC, Enric Carbonell, explica que “evidentment el que no farem serà esborrar un mural que, estiguem d’acord o no, simbolitzen uns fets que formen part d’una de les ànimes del poble, que li dona valor i que el respecta tothom”.

Carbonell ha estat contundent: “estic molt cansat d’aquestes accions que pretenen dividir a la societat, com també la reacció de donar la culpa a l’Ajuntament fins i tot dient-nos ‘bufiflers’, quan el que hem fet és complir i acatar una ordre d’obligat compliment”.

També informa que “aquesta lona es treurà un cop passades les eleccions, per tant, no hi haurà res que es perdi. Hem de posar-hi un rètol perquè se sàpiga i es vegi que aquesta acció es deu a una imposició de la Junta Electoral”.

D’altra banda, ERC va voler presentar al·legacions però, segons informen, des de la Junta Electoral van explicar que només podia presentar-les a qui es dirigia l’ordre, o sigui l’Ajuntament. També Som Alternativa va enviar un correu electrònic en forma d’al·legació, que no el van tenir en compte.

Fotografia: Imatges de la lona tapada i la pintura mural que ara queda tapada [La Bústia/Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: