Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Olesa - La Bustia - marxa veinal

La plataforma del moviment veïnal d’Olesa fa una marxa popular contra l’especulació

Per 3 de desembre de 2019 a les 18:00 0 813 Visites

L’alcalde Miquel Riera assegura que la plataforma “falta a la veritat” sobre el POUM del municipi

Una cinquantena de persones van participar, diumenge, de la marxa popular de la plataforma del moviment veïnal d’Olesa contra l’especulació. Els assistents a la marxa van crear Olesa des del Parc de l’Estatut fins a l’Ajuntament on es va llegir un manifest on van ser crítics amb el projecte del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del municipi.

Denuncien que “el PUOM ha d’incloure el desenvolupament de serveis, així com criteris de sostenibilitat“. La plataforma, que té el suport de la CUP i Ciutadans, ha presentat al·legacions al POUM a l’Ajuntament i ha recollit 600 signatures contra el projecte que planteja el govern municipal.

Daniel Ortiz, portaveu de la plataforma, diu que “una de les prioritats que tenim és donar a conèixer els principals canvis que recull el POUM, que la majoria de la població ni tan sols en té coneixement“.

L’alcalde Miquel Riera assegura que la plataforma amb els seus arguments “falten a la veritat” i s’expliquen “de forma intencionada” per a “distorsionar la informació”. Per a Riera “tothom vol una Olesa verda i sostenible, però hi ha un punt de partida que no es pot canviar i determinats drets adquirits que no es poden fer desaparèixer”.

L’Ajuntament té previst fer arribar la informació amb les mesures que volen aplicar-se en la revisió del PUOM, que és l’actual és vigent des de 1993. L’aprovació inicial es va fer fa un any després d’un procés d’elaboració de l’avanç pla i de dues fases de participació.

Fotografia: Els manifestants protesten contra l’especulació a Olesa [PMVO]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat